Νέα Ζηλανδία: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την πρωτεύουσα

Η αντίδραση της πρωθυπουργού on air κατά τη διάρκεια της δόνησης

Η ψύχραιμη αντίδραση της πρωθυπουργού της xώρας κατά τη διάρκεια του σεισμού / Reuters

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών ταρακούνησε το Ουέλινγκτον, την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σεισμικό παρατηρητήριο Geonet, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 46 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λέβιν. Όπως είπε κάτοικος της περιοχής στο Reuters, αισθάνθηκε έντονα να σείεται το έδαφος στο Ουέλινγκτον.

Ινδονησία: Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,9 Ρίχτερ

Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν υπήρξαν υλικές ζημιές και τραυματισμοί. Υπενθυμίζεται πως η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στην ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» όπως αποκαλείται, ένα τόξο 40.000 χιλιομέτρων από ηφαίστεια και ωκεάνιους τάφρους που περικλείουν μεγάλο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού. 

Ψύχραιμη η πρωθυπουργός της χώρας

Την ώρα του σεισμού, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, έδινε τηλεοπτική συνέντευξη από το κτίριο του κοινοβουλίου.

«Γίνεται ένας μικρός σεισμός εδώ, Ράιαν…», δήλωσε απευθυνόμενη στον παρουσιαστή της εκπομπής Ράιαν Μπριτζ την ώρα που η κάμερα και άλλα πράγματα γύρω της κουνιόντουσαν.

«Ένας αρκετά καλός σεισμός εδώ … αν βλέπετε πράγματα να κινούνται πίσω μου. Το Beehive κουνιέται λίγο περισσότερο από τα περισσότερα κτίρια», πρόσθεσε.

Η Άρντερν έγινε πρωθυπουργός το 2017 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα της, κυρίως για τον τρόπο που αντιμετώπισε πολλές κρίσεις: το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράιστερτς τον Μάρτιο του 2019, μια έκρηξη ηφαιστείου τον Δεκέμβριο και πιο πρόσφατα την πανδημία του κορονοϊού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top