Κορονοϊός: Πάνω από 325.000 οι θάνατοι παγκοσμίως - 5 εκατ. τα κρούσματα

Αργεντινή: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

Τη ζωή σε τουλάχιστον 325.232 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο έχει κοστίσει ο κορονοϊός SARS-CoV-2 από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές και από πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Βρετανία: Ξεκινούν τα τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 4.943.050 σε 196 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων μολύνσεων, ωστόσο, αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού λοιμώξεων, με μεγάλο αριθμό χωρών να εξετάζουν μόνο τα κρούσματα που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Τουλάχιστον 1.827.200 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει. 

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Αργεντινή

Η Λατινική Αμερική έχει περάσει στο επίκεντρο του κορωνοϊού πλέον καθώς εκτός από την Βραζιλία και οι υπόλοιπες χώρες παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.

Στην Αργεντινή το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 648 νέα κρούσματα, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο ημερήσιο απολογισμό των τελευταίων δύο εβδομάδων. 

Κορωνοϊός: Ένα νεογνό μόλις δύο ημερών ένα από τα νεότερα θύματα

Το 90% των μολύνσεων εντοπίστηκε στο Μπουένος Άιρες και την πυκνοκατοικημένη περιφέρειά του, όπου συνολικά ζουν 14 εκατομμύρια κάτοικοι. Την Τετάρτη είχαν καταγραφεί 474 νέα κρούσματα μόλυνσης, αριθμός που βρισκόταν κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών αλλά ήταν πολύ υψηλότερους των περίπου 300 που εντοπίζονταν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. 

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στον κορωνοϊό έχει φτάσει τους 416 αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης, την 4η Μαρτίου. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι πλέον 9.918. Εξ αυτών, 3.032 έχουν ιαθεί. 

Ανησυχία στην Ισπανία: Με κατάθλιψη ένα στα έξι παιδιά κατά την καραντίνα

Η Λατινική Αμερική το τελευταίο τριήμερο συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων και θανάτων, ξεπερνώντας ΗΠΑ και Ευρώπη που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό ενώ στην χειρότερη θέση είναι η Βραζιλία που μετρά ήδη πάνω από 20.000 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top