Μίσιγκαν: Καταστροφικές πλημμύρες - Εκκενώνουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Έσπασαν φράγματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στην κομητεία Μίντλαντ στο Μίσιγκαν, καθώς κατέρρευσαν δύο φράγματα λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες μέρες.

Οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους να εκγαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην κινδυνεύσουν. 

«Το φράγμα Ίντενβιλ και το φράγμα Σάνφορντ κατέρρευσαν. Οι κάτοικοι της Ίντενβιλ και της Σάνφορντ πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από τις εστίες τους», αναφέρει ανακοίνωση των αρχών της κομητείας.

Τις τελευταίες μέρες η πολιτεία του Μίσιγκαν πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες. 

Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο και όσο πιο μακριά από τον ποταμό Τιταμπαουάσι, η στάθμη του οποίου έχει ανέβει επικίνδυνα. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (National Weather Service, NWS), οι ποταμοί Τιταμπαουάσι, στην κομητεία Μίντλαντ, και Ράιφλ, κοντά στο Στέρλινγκ, έχουν φουσκώσει τόσο ώστε να είναι ορατός ο κίνδυνος εκτεταμένων πλημμυρών. 

Η NWS εξέδωσε επίσης έκτακτο δελτίο προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πλημμυρών στις περιοχές όπου προβλέπεται να καταλήξουν νερά από τα φράγματα που κατέρρευσαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top