Ευθύνεται το lockdown για τον καύσωνα και την άνοδο της θερμοκρασίας;

Οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα μακρύ και ξηρό καλοκαίρι

Οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα μακρύ καυτό και ξηρό καλοκαίρι, καθώς άνοδο της θερμοκρασίας θα αντιμετωπίσει όλος ο πλανήτης. Ορισμένοι, μάλιστα, συνδέουν το φαινόμενο με το παγκόσμιο lockdown λόγω κορωνοϊού.

Καιρός: Καύσωνας ρεκόρ 150 ετών – Μια φορά στη δεκαετία το φαινόμενο

Ο κορωνοϊός ξεγύμνωσε τις πόλεις από τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να καθαρίσουν οι ουρανοί. Η επίπτωση, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, είναι πώς η γη θα ψηθεί από τις υψηλές ακτινοβολίες και ολόκληρες περιοχές θα μετατραπούν σε καμίνι.

Αυτός ο καύσωνας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μπορεί να προκαλέσει εξάντληση, θερμοπληξία ακόμη και να επιδεινώσει τα προϋπάρχοντα προβλήματα ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, στα βρέφη όπως και στους ανθρώπους που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους. 

Τσιόδρας: «Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι αποτέλεσμα του lockdown»

Απάντηση σε αυτή τη θεωρία έδωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τόνισε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι αποτέλεσμα του lockdown.

«Όπως με πληροφόρησε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ κος Καρτάλης, οι υψηλές θερμοκρασίες που θα καταγραφούν στην χώρα το επόμενο διήμερο που ακολουθεί είναι σπάνιο φαινόμενο για το μήνα Μάϊο. Το lockdown μπορεί να οδήγησε σε μείωση της ρύπανσης αλλά δεν ευθύνεται για τον καύσωνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και ο καθηγητής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, Χαράλαμπος Φείδας ισχυρίζεται πώς ο καύσωνας δεν έχει σχέση με την καραντίνα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top