Βρετανία: Υπερδιπλάσιοι οι νεκροί από κορωνοϊό σύμφωνα με τους FT

Στους 18.100 τα θύματα στη χώρα - Πάνω από 133.000 τα κρούσματα

Δείτε στο βίντεο του Reuters την κατάσταση που επικρατεί στους άδειους δρόμους της Βρετανίας λόγω κορωνοϊού.

Ακόμη 763 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο, αυγάνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 18.100, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. 

Βρετανία: Αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό

Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονταν μέχρι το μεσημέρι στα 133.495, αποδεικνύοντας ότι η Βρετανία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, διανύοντας μάλιστα τη φάση της «κορύφωσης», όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Υπερδιπλάσιοι οι νεκροί από τα επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τους FT

Σε περισσότερους από 41.000 εκτιμάται ότι ανέρχονται οι θάνατοι από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Financial Times η οποία βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη.

Βρετανία: Ξεκινούν δοκιμές εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους

Η ανάλυση υποστηρίζει επίσης ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η κορύφωση των θανάτων από Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στις 8 Απριλίου, με το ποσοστό θνησιμότητας από τότε να έχει την τάση να μειώνεται, παρά τους 823 θανάτους νοσηλευομένων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, οι οποίοι ήταν κατά πολύ περισσότεροι από τους 449 του προηγούμενου 24ώρου.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας έδειξαν ότι οι καταγεγραμμένοι θάνατοι την εβδομάδα που τέλειωσε στις 10 Απριλίου ήταν 75% πάνω από το σύνηθες σε Αγγλία και Ουαλία, το υψηλότερο επίπεδο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Σε αυτή την περίοδο καταγράφηκαν 18.516 θάνατοι, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των πέντε τελευταίων χρόνων που είναι 10.520 για την ίδια εβδομάδα του έτους. Το ίδιο μοτίβο ισχύει για τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top