Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 32 οι νεκροί

Αντιμέτωπο με ακραία φαινόμενα το νότιο τμήμα των Πολιτειών

Τεράστιες οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι ανεμοστρόβιλοι / Reuters

Εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού, οι ΗΠΑ δοκιμάζονται ξανά, αυτή τη φορά με ισχυρούς ανεμοστρόβιλους που πλήττουν το νότιο τμήμα τους από την Κυριακή. 

Τα ακραία φαινόμενα προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 32 νεκρούς. Από το Τέξας μέχρι τη Νότια Καρολίνα, οι ανεμοστρόβιλοι ξερίζωσαν δέντρα και κατέστρεψαν σπίτια, αφήνοντας πίσω τους το χάος. 

Αυτοκίνητα αναποδογύρισαν από τη δύναμη του ανέμου /  AP Images

«Υπάρχουν τουλάχιστον 11 επιβεβαιωμένοι νεκροί και πολλές υλικές ζημιές σε όλη την πολιτεία», ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Μισισιπή.

Εννέα ακόμη νεκροί καταγράφηκαν στη Νότια Καρολίνα, επτά στη Τζόρτζια, τρεις στο Τενεσί, ένας στο Άρκανσο και ένας στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι ανεμοστρόβιλοι κατέστρεψαν ακόμη και σπίτια στο πέρασμά τους / AP images

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγο πριν την καθημερινή του συνέντευξη Τύπου για την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων.

Στις πολιτείες Μισισιπή και Λουιζιάνα κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει την ύψιστη προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους, εκτιμώντας ότι οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα έως και 235 χιλιόμετρα την ώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top