Θλίψη στην επιστημονική κοινότητα για τον θάνατο του Θ. Παπάζογλου

Τι λένε οι συνάδελφοι του Έλληνα επιστήμονα που έφυγε από κορωνοϊό

Θλίψη στην ευρωπαϊκή ερευνητική κοινότητα, αλλά και στην Κρήτη, από όπου ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα, σκόρπισε ο θάνατος του διακεκριμένου επιστήμονα, Θεόδωρου Παπάζογλου, από κορωνοϊό. Αιφνιδιασμένοι από την τραγική είδηση, Έλληνες συνάδελφοί του μιλούν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τον φίλο και επιστήμονα, που αφήνει πίσω του τεράστιο έργο.  

Βρυξέλλες: Διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Ο Θοδωρής Παπάζογλου, «έσβησε» νικημένος από τον κορωνοϊό, σε ηλικία μόλις 57 ετών. Εδώ και μέρες νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου στις Βρυξέλλες, όπου ζούσε και εργαζόταν. Παρόλο που δεν έπασχε από υποκείμενο νόσημα, η επιδείνωση της υγείας του ήταν ξαφνική και γρήγορη.

Συνάδελφοι και φίλοι του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον διακεκριμένο επιστήμονα και περιέγραψαν στο Star την τελευταία επικοινωνία τους. 

Βέλγιο: Μεγάλη πτώση καταγράφουν τα νέα κρούσματα

Όπως αναφέρει ο Κώστας Φωτάκης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρόεδρος του Ι.Τ.Ε, είχε μιλήσει μαζί του και γνώριζε ότι ήταν άρρωστος.

«Μου είχε πει ότι ήταν άρρωστος και ότι βρισκόταν σε στάδιο ανάρρωσης και κατόπιν τα πράγματα εξελίχθηκαν ραγδαία. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα έλεγα, μέχρι και την Παρασκευή από ό,τι ακούγαμε από τους οικείους του, υπήρχε μια κατάσταση σταθεροποιημένη, υπήρχαν ελπίδες και ξαφνικά έγινε η καταρροή από το Σάββατο με τη χθεσινή κατάληξη», δηλώνει συντετριμμένος ο φίλος του Έλληνα επιστήμονα. 

«Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας» 

Η απώλεια του διακεκριμένου επιστήμονα και πατέρα δύο παιδιών σκόρπισε  θλίψη στην ευρωπαϊκή ερευνητική κοινότητα και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Ήταν απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, είχε διδάξει εκεί και εξακολουθούσε να διατηρεί στενές σχέσεις με φίλους και συναδέλφους από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, όπου εργάστηκε.

Κορωνοϊός: «Έφυγε» από τη ζωή Έλληνας δημοσιογράφος που ζούσε στο Παρίσι

«Νιώθουμε μια όχι απλώς θλίψη αλλά βαθιά οδύνη γιατί ένας πολύ καλός φίλος ένας εξαίρετος συνεργάτης αλλά και μια εξέχουσα προσωπικότητα του ΙΤΕ που βοήθησε τόσο ερευνητικά όσο ήταν στο ΙΤΕ, αλλά και στο να στηθεί ΄και να συγκροτηθεί ίσως ο πιο πετυχημένος οργανισμός χρηματοδότησης έρευνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο», επισημαίνει ο Γιάννης Ζαχαράκης, κύριος ερευνητής του Ι.Τ.Ε.

«Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια» 

Υπηρετώντας για είκοσι και πλέον χρόνια, το όραμα της οικοδόμησης ενός ενιαίου χώρου στην Ευρωπαϊκή Έρευνα, ο Θοδωρής Παπάζογλου εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα. Όπως λένε όσοι των γνώριζαν είχε ακόμη πολλά να προσφέρει. 

«Δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας, ήταν σχετικά νέος άνθρωπος, δηλαδή δεν ήταν ένας άνθρωπος που περιμένεις να συμβεί κάτι τέτοιο. Ήταν από τους πρώτους μαθητές μου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Φυσικής, αλλά και μια προσωπικότητα που δεν την ξεχνούσες», ανέφερε ο Λευτέρης Οικονόμου, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top