ΗΠΑ: Φαρμακευτική εταιρεία ανέπτυξε νέο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Το Μάιο ξεκινούν οι δοκιμές σε ανθρώπους

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 1/4 τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από εμβόλιο για τον κορωνοϊό που έγινε στις ΗΠΑ.

Η βιομηχανία σκευασμάτων βιοτεχνολογίας Novavax Inc ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, πως έχει αναπτύξει ένα νέο υποψήφιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό και θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους στα μέσα Μαΐου.  

Κορωνοϊός: «Πλησιάζουμε στην παρασκευή εμβολίου»

Η εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ ανακοίνωσε ότι το υποβοηθητικό ανοσο-ενισχυτικό της σκεύασμα Matrix-M μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το υποψήφιο εμβόλιο της  NVX-CoV2373 για να ενισχύσει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κορωνοϊός: Ελπίδες για θεραπεία από αντιικό φάρμακο

Τα ανοσο-ενισχυτικά χρησιμοποιούνται κυρίως για να διευκολύνουν τα εμβόλια να προκαλέσουν μία ισχυρότερη ανοσοποιητική αντίδραση, περιλαμβανομένης και της παραγωγής αντισωμάτων και την ακόμη πιο μακρά διάρκεια της προστασίας απέναντι σε προσβολές από ιούς και βακτήρια.

Σύμφωνα με την φαρμακευτική εταιρεία, τα πρώτα αποτελέσματα για την ανοσογονικότητα και την ασφάλεια από τις δοκιμές του εμβολίου αναμένονται γύρω στον Ιούλιο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top