Κορωνοϊός: Κανένας θάνατος στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο

Συγκινημένοι οι γιατροί αποχώρησαν από τα νοσοκομεία της Ουχάν

Γιατροί από το Πεκίνο και επαρχίες της Κίνας αποσύρθηκαν από τα νοσοκομεία της Ουχάν- Μετά από μήνες μάχης, συγκινημένοι αποχαιρέτησαν τους συναδέλφους τους- βίντεο Reuters

Ήταν 11 Ιανουαρίου όταν η Κίνα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό. Η χώρα όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο του 2019 και μέτρησε 3.331 νεκρούς εξαιτίας της νόσου, σήμερα – τρεις μήνες μετά- ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος. 

Koρωνοϊός: 1.000 νεκρούς τη μέρα μετρούν οι ΗΠΑ!

Παρόλο που τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των νεκρών ξεπερνούσε τους 100 κάθε 24ωρο, ο το νούμερο των νέων θανάτων άρχισε να κατεβαίνει σταδιακά. Την περασμένη Κυριακή,  καταγράφηκε μόλις ένας θάνατος, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα.

Δεύτερο κύμα κρουσμάτων στην Κίνα

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης στην κοινότητα επίσης καταγράφει σταθερή μείωση από τις αρχές του Μαρτίου, όμως η Κίνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων που αποκαλεί «εισαγόμενα» - πρόκειται για ασθενείς που ταξιδεύουν προς τη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό. Οι περιπτώσεις αυτές πλησιάζουν αθροιστικά τις χίλιες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας εντοπίστηκαν 32 νέα κρούσματα μόλυνσης, όλα «εισαγόμενα», σύμφωνα με τις αρχές, που εντόπισαν άλλες 30 περιπτώσεις ασυμπτωματικών ασθενών, με το σύνολό τους να ανέρχεται έτσι σε 1.033.
Στη μεγάλη πλειονότητά τους, τα κρούσματα μόλυνσης και οι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Ουχάν, τη μητρόπολη της κεντρικής Κίνας όπου έκανε την εμφάνισή του ο ιός την περασμένη χρονιά πριν αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη. Μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 70.000 ανθρώπους.

Άρση των μέτρων στην Ουχάν την Τετάρτη 8/4

Η Ουχάν, σε καραντίνα από την 23η Ιανουαρίου, θα δει τα μέτρα περιορισμού της να αίρονται αύριο Τετάρτη, όταν πλέον οι υγιείς καταρχήν θα αποκτήσουν ξανά τη δυνατότητα να βγαίνουν από αυτό το αστικό κέντρο των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Συγκινημένοι οι γιατροί αποχαιρετούν συναδέλφους τους στην Ουχάν

Χθες Δευτέρα, περισσότεροι από 1.400 γιατροί και νοσηλευτές από το Πεκίνο και άλλες επαρχίες της Κίνας, αποχαιρέτησαν συγκινημένοι τους συναδέλφους τους, μετά από μήνες εργασίας ο ένας δίπλα στον άλλο, στην Ουχάν. Μετά τη σημαντική μείωση των περιπτώσεων Covid-19 στα νοσοκομεία της πόλης, υπήρξαν σταδιακά αποσύρσεις ιατρών από την Ουχάν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top