Βρετανία: Ρεκόρ ημέρας με 381 νεκρούς – 1.789 συνολικά

Επιδεινώνεται η κατάσταση των νέων με ψυχικά νοσήματα

Δείτε στο βίντεο του Reuters την άδεια πόλη του Λονδίνου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο νέος κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε επιπλέον 381 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταγράφοντας ρεκόρ ημέρας, που σηματοδοτεί την επιτάχυνση των ρυθμών εξάπλωσης της πανδημίας. Το σύνολο των νεκρών ανέρχεται σε 1.789.

Νιλ Φέργκιουσον: «H επιδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει μερική ύφεση»

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο απολογισμός αυτός που αφορά το διάστημα μέχρι τις 17.00 τοπική ώρα τη Δευτέρα, είναι διπλάσιος και πλέον από εκείνον που δημοσιεύτηκε πριν από 24 ώρες, με 180 νέους θανάτους. 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων άγγιξε τις 25.150, αύξηση άνω των 3000 κρουσμάτων. 

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα και άλλο μέλος της βρετανικής κυβέρνησης

Επιδεινώνεται η κατάσταση των νέων με ψυχικά νοσήματα

Η κατάσταση ποσοστού μεγαλύτερου από 80% των νέων ανθρώπων, με ιστορικό ψυχικών ασθενειών, έχει επιδεινωθεί από τότε που άρχισε η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναφέρεται στη Guardian.

Η έρευνα διεξήχθη από την φιλανθρωπική οργάνωση για την ψυχική υγεία YoungMinds σε 2.111 άτομα κάτω των 25 ετών, τα οποία είχαν ιστορικό ψυχικών ασθενειών, με ερώτημα πώς τους επηρέασε η πανδημία.

Κορωνοϊός: «Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία του Λονδίνου με σοβαρά ασθενείς

Από το 83% που δήλωσε ότι η πανδημία επιδείνωσε την ψυχική τους υγεία, το 32% είπε ότι την κατέστησε «πολύ χειρότερη» και το 51% «λίγο χειρότερη».

Η έρευνα διεξήχθη κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έντονης αλλαγής, μεταξύ 20 Μαρτίου, όταν τα σχολεία έκλεισαν για τους περισσότερους μαθητές, και τις 25 του μηνός, όταν επιβλήθηκαν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top