Νιλ Φέργκιουσον: «H επιδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει μερική ύφεση»

Τι αναφέρει ο καθηγητής του Imperial College London για τον Covid-19

Αγγλία ιός

Ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον του Imperial College London θεωρεί ότι η επιδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει κάποια σημάδια επιβράδυνσης. Ο καθηγητής, ο οποίος είχε μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση της τελικής στρατηγικής του Λονδίνου, δήλωσε πως οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία φαίνεται ότι επιβραδύνονται.

Νέοι αναπνευστήρες για ασθενείς με Covid-19 δοκιμάζονται στο Λονδίνο

O Νιλ Φέργκιουσον δήλωσε ότι το ένα τρίτο, ακόμη και το 40% των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον ιό δεν παρουσιάζει συμπτώματα και ότι ενδεχομένως, άρα, το 2% έως 3% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μολυνθεί από τον ιό.

Ο Φέργκιουσον εξήγησε ότι δεν μιλά για άμβλυνση της καμπύλης της επιδημίας, αλλά για επιβράδυνση του ρυθμού και ότι αυτό είναι μία τάση που απαντάται «και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν τα κρίσιμης σημασίας στοιχεία που θα δείξουν τι ακριβώς συμβαίνει και ότι στοιχεία για τον βαθμό έκθεσης του πληθυσμού θα προκύψουν από τα τεστ αντισωμάτων, τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της αξιολόγησης και θα είναι έτοιμα προς χρήσιν «εντός ημερών παρά εβδομάδων».

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα και άλλο μέλος της βρετανικής κυβέρνησης

Σε ερώτηση εάαν τα τεστ αντισωμάτων θα είναι έτοιμα προς χρήση σε διάστημα ημερών, η υφυπουργός Υγείας Χέλεν Γουέιτλι δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι δεν είναι σε θέση να πει πότε τα τεστ αντισωμάτων θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν: «Δεν πρόκειται να επιβεβαιώσω πότε θα συμβεί αυτό», είπε.

Η Βρετανία έχει αρχίσει να πραγματοποιεί τεστ αντιγόνων -που είναι διαφορετικά από τα τεστ αντισωμάτων, εξηγεί το Reuters- για το υγειονομικό προσωπικό, αλλά οι αριθμοί των προσώπων που ελέγχονται είναι πολύ μικρότεροι από τα επίπεδα της Γερμανίας. Η Χέλεν Γουέιτλι δήλωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης 10.000 τεστ ημερησίως, ωστόσο μόνο 7.000 πέρασαν το τεστ χθες. Η υφυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να φθάσει στο επίπεδο των 25.000 τεστ ημερησίως στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top