Κορωνοϊός: Ποια χώρα επιτρέπει τη μετακίνηση ανάλογα με το... φύλο

Τι προβλέπει το νέο περιοριστικό μέτρο

Οι Αρχές παρέχουν φάρμακα σε όσους βρίσκονται στο πλοίο «Zaandam» στο κανάλι του Παναμά

Ένα... διαφορετικό μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση του Παναμά, σύμφωνα με το οποίο άνδρες και γυναίκες θα βγαίνουν από το σπίτι τους διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας. 

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη και για δεκαπέντε ημέρες, οι άνδρες θα μπορούν να βγαίνουν για να κάνουν προμήθειες ή για να πάνε στο φαρμακείο για δύο ώρες, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Η έξοδος στις γυναίκες θα επιτρέπεται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Την Κυριακή, απαγορεύεται η έξοδος στους πάντες, ανεξαρτήτως φύλου.

«Αυτή η καραντίνα δεν έχει κανέναν απολύτως άλλο στόχο παρά να σωθούν ζωές», δήλωσε ο υπουργός Ασφάλειας, Χουάν Πίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στρατιωτικό πλοίο μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο- Έφτασε στη Νέα Υόρκη

Πάνω από 2.000 άνθρωποι, διευκρίνισε ο ίδιος, συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο διότι παραβίασαν τους κανόνες του «πλήρους και υποχρεωτικού» περιορισμού στο σπίτι που επιβλήθηκε σε όλους τους πολίτες την 24η Μαρτίου.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός στον Παναμά, όπου καταμετρώνται 1.075 κρούσματα μόλυνσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top