Βίντεο - ντοκουμέντο δείχνει πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός μέσω σωματιδίων

Η μετάδοση μπορεί να γίνει και με τη δυνατή ομιλία

Κινέζοι επιστήμονες μπόρεσαν να απαθανατίσουν σε βίντεο ντοκουμέντο πως ο κορωνοϊός μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων που βρίσκονται κοντά ο ένας με τον άλλον. Είναι εντυπωσιακό το ότι η μετάδοση γίνεται όχι μόνο με βήχα ή φτέρνισμα, αλλά και με τη δυνατή ομιλία.

Βίντεο 3D δείχνει τι κάνει ο κορωνοϊός στους πνεύμονες

-    Πρώτα το φτέρνισμα: Μεγάλο σταγονίδιο 1 χιλιοστόμετρου στη διάμετρο, πέφτει γρήγορα. Με τη βοήθεια κάμερας υψηλής οπτικής ευαισθησίας, εντοπίζονται μικρά σταγονίδια που «φωσφορίζουν» να αιωρούνται στον αέρα. Αυτά τα σταγονίδια είναι μικρότερα από 10 μικρόμετρα. 

Από άλλη οπτική γωνία, είναι μικρά, «φωτίζουν» και σκορπίζονται στον αέρα . Αυτά είναι μικροσταγονίδια. Μαθαίνουμε ότι το φτέρνισμα είναι η μόνη πηγή αυτών των μικροσταγονιδίων.

Το φτέρνισμα είναι η μόνη πηγή αυτών των μικροσταγονιδίων.

-    Συζήτηση σε κοντινή απόσταση: Οι άνθρωποι «εκτοξεύουν» αρκετά μικροσταγονίδια όταν μιλούν δυνατά, τα οποία μένουν μεταξύ των δύο ομιλούντων, εκεί που είναι. Δεν φεύγουν μακριά. 

Οι άνθρωποι «εκτοξεύουν» αρκετά μικροσταγονίδια όταν μιλούν δυνατά.

-    Άνθρωποι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση σε ένα χώρο, όπως μία αίθουσα. Ένα άτομο βήχει μία φορά και εκατοντάδες χιλιάδες σταγονίδια εξαπλώνονται. Τα μεγάλα σταγονίδια είναι με το πράσινο και το μπλε χρώμα. Τα περισσότερα πέφτουν στο έδαφος σε ένα λεπτό, αλλά τα μικροσταγονίδια με το κόκκινο χρώμα συνεχίζουν να αιωρούνται.

Τα μικροσταγονίδια με το κόκκινο χρώμα συνεχίζουν να αιωρούνται.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top