Ισπανία Κορωνοϊός: Επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης θανάτων και κρουσμάτων

Σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα στη χώρα

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στην Ισπανία / Reuters

Ο ημερήσιος ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων από κορωνοϊό επιβραδύνεται συνεχώς από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας στην Ισπανία, όπου οι υγειονομικές αρχές ελπίζουν ότι η κορύφωση της επιδημίας είναι κοντά.

Κορωνοϊός: Πάνω από 33.000 νεκροί παγκοσμίως!

Ελαφρά μείωση του αριθμού των νεκρών καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, που ανακοίνωσε 812 νέους θανάτους μετά το χθεσινό «ρεκόρ» των 838, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών της πανδημίας είναι 7.340.

Σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα στη χώρα

Η Ισπανία ξεκίνησε την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων, αφού η κυβέρνηση απαγόρευσε σε όλους τους εργαζόμενους σε τομείς που δεν συγκαταλέγονται στις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης να βγαίνουν από το σπίτι για διάστημα δύο εβδομάδων σε μία προσπάθεια ελέγχου της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ισπανία: Άλλοι 838 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο τα νέα περιοριστικά μέτρα και διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά μισθούς τους και θα αναπληρώσουν την εργασία τους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Το μέτρο θα ισχύσει από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου.

Η υπουργός Εργασίας, Γιολάνδα Ντίαθ, διευκρίνισε ότι το μέτρο είναι «ευέλικτο» και ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά, αλλά θα αναπληρώσουν τις χαμένες ημέρες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top