Γαλλία: Πάνω από 1.000 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό

Τουλάχιστον για 6 εβδομάδες θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Γαλλία κορωνοϊός

Η Γαλλία κατέγραψε 1.100 θανάτους σε νοσοκομεία της χώρας από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, ενώ 2.516 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μέχρι το απόγευμα της Τρίτης,  όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, Ζερόμ Σολομόν.

Με βάση τον τελευταίο απολογισμό, στη Γαλλία καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες 240 επιπλέον θάνατοι, μια αύξηση 28%, ενώ 434 επιπλέον ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ.

«Γράμμα» ενός γιατρού στους Γάλλους: Έτσι θα νικήσετε τον κορωνοϊό

Συνολικά 10.176 ασθενείς νοσηλεύονται, τόνισε ο Σολομόν. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 22.300, μια αύξηση 12% σε μια μέρα.

Πλέον η Γαλλία είναι η πέμπτη χώρα που ξεπέρασε το φράγμα των 1.000 θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού, μετά την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ισπανία.

Τουλάχιστον για 6 εβδομαδες θα τηρειται η απαγόρευση κυκλοφορίας 

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη Γαλλία, θα πρέπει, πιθανόν, να διαρκέσει τουλάχιστον 6 εβδομάδες, αφότου τέθηκε σε εφαρμογή, απεφάνθη το επιστημονικό συμβούλιο της χώρας για τη νόσο Covid-19.

«Έκρηξη» κρουσμάτων σε Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο

Το επιστημονικό συμβούλιο, που συμβουλεύει τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν στο θέμα της κρίσης του κορωνοϊού, επισήμανε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι αυτή τη στιγμή η μόνη πραγματικά αποτελεσματική στρατηγική.

«Η απαγόρευση πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά» τονίζεται σε μια ανακοίνωση του συμβουλίου.

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top