Ιταλία: 743 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα

Αυξήθηκαν κατά 64% οι κλίνες ΜΕΘ

Άδειοι οι δρόμοι στην Ιταλία / Reuters

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία με άλλους 743 θανάτους να προσθέτονται στη μακάβρια λίστα τις τελευταίες 24 ώρες. 

Ιταλία: «Οι ασθενείς που επιβιώνουν από το ιό βρίσκονται 15 μέρες σε ΜΕΘ»

Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού είναι 6.820.

Ιταλία: Αυξήθηκαν κατά 64% οι κλίνες ΜΕΘ

Κατά 64% αύξησε τις κλίνες των ΜΕΘ η Ιταλία, χώρα που πλήττεται από τον κορωνοϊό όσο καμία άλλη στον κόσμο, ανακοίνωσε ο ανώτατος επιτετραμμένος για την επιδημία Ντομένικο Αρκούρι, προτρέποντας σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί αυτάρκεια στην παραγωγή σε προστατευτικές μάσκες.

 «Οι κλίνες στα τμήματα πνευμονολογίας και λοιμωδών νόσων αυξήθηκαν «από 6.625 σε 26.169, τέσσερις φορές περισσότερες» δήλωσε ο Αρκούρι.

Κορωνοϊός: Ολόκληρη η Ευρώπη δοκιμάζεται από την ραγδαία εξάπλωση

«Μας χρειάζονται περισσότερο υλικό, περισσότερες κλίνες, περισσότερο προσωπικό: πρέπει να θέσουμε σε κίνηση μία επανάσταση του συστήματος υγείας μας», εκτιμά ο ίδιος αξιωματούχος, ενώ η Ιταλία έχει καταγράψει πάνω από 6.000 θανάτους.

Επίσης ο Αρκούρι εκτίμησε πως απαιτούνται 90 εκατ. μάσκες για να ικανοποιηθεί κάθε μήνα η εσωτερική ζήτηση. «Ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας θα μας εξασφαλίσει 50 εκατ. μάσκες κάθε μήνα, όμως μας χρειάζονται 90 εκατ. τον μήνα», επισήμανε ο ίδιος.

Όσον αφορά τους αναπνευστήρες, «έχουμε περάσει από τους 13 στους 73 αναπνευστήρες που διανέμονται καθημερινά, πέντε φορές περισσότερους. Είναι ακόμη λίγοι, όμως έχουμε την πεποίθηση πως οι αριθμοί αυτοί μπορούν να αυξηθούν ακόμη γρηγορότερα», κατέληξε ο Αρκούρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top