Lockdown στην Ιταλία - Η Κούβα έστειλε τους γιατρούς για τον Έμπολα

Επείγουσα βοήθεια από τον ρωσικό στρατό, με εντολή Πούτιν

Σε νέο του τηλεοπτικό διάγγελμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει σαρώσει την Ιταλία. Ο αριθμός θανάτων και κρουσμάτων στη χώρα έχει ξεπεράσει τους αντίστοιχους στην Κίνα. Σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση οι νεκροί έφτασαν τους 4.825 (793 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σ’ένα24ωρο) και τα κρούσματα τα 53.578.

«Σαρώνει» την Ιταλία ο κορωνοϊός - Στους 793 οι νεκροί σε 24 ώρες!

Κλείνουν όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις

Όπως τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, κλείνουν σε όλη τη χώρα όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις οι οποίες δε θεωρούνται βασικής σημασίας, μέχρι τις 3 Απριλίου.

Ο Κόντε εξήγησε ότι μένουν ανοικτά σούπερ μάρκετ, μαγαζιά τροφίμων και φαρμακεία. Τράπεζες και ταχυδρομεία θα λειτουργούν, όπως και οι δημόσιες μεταφορές. Οι υπόλοιποι τομείς, αν το επιθυμούν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τηλεργασία.

Κορωνοϊός: Υιοθετεί το «μοντέλο της Νότιας Κορέας» η Ιταλία

«Είναι μια απόφαση η οποία  μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε την οξύτερη φάση της επιδημίας. Προέκυψε  και  κατάσταση οικονομικής, έκτακτης  ανάγκης, αλλά η κυβέρνησή μας θα παρέμβει καθοριστικά για να μπορέσει, η Ιταλία, να σηκωθεί και πάλι όρθια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. 

«Η κοινωνία μας πρέπει να υποστηρίξει, ενωμένη, το πιο πολύτιμο αγαθό, το οποίο  είναι η ζωή. Δε χάνουμε το θάρρος και την ελπίδα στο μέλλον», ολοκλήρωσε ο Κόντε.

Η Κούβα έστειλε στην Ιταλία τους γιατρούς που καταπολέμησαν τον Έμπολα

Η Κούβα απέστειλε στην Ιταλία ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική, για να βοηθήσουν τη χώρα στην καταπολέμησή του Covid-19.

Προορισμός της ομάδας αυτής, η οποία έφτασε χθες Σάββατο στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από τον κορωνοϊό.  Η ομάδα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και «προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για τη θεραπεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας» στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.

Τριάντα από τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στην δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας σε τελετή που έγινε προτού αυτή αναχωρήσει από την Αβάνα για την Ιταλία.

Lockdown στη Λομβαρδία 

Στη Λομβαρδία, την πόλη που πλήττεται περισσότερο, έχει απαγορευτεί η άσκηση αθλητικών και άλλων σωματικών δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα κι αν το άτομο ασκείται μόνο του. Απαγορεύεται επίσης η χρήση μηχανών αυτόματης πώλησης.

Επείγουσα βοήθεια στην Ιταλία από τον ρωσικό στρατό

Ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει από σήμερα να αποστέλλει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία, προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, μετά από εντολή του Ρώσου πρόεδρου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Πούτιν είχε χθες Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατά την οποία ο Ρώσος ηγέτης προσέφερε υποστήριξη και βοήθεια υπό την μορφή ειδικών οχημάτων απολύμανσης και ειδικών, για να βοηθήσουν τις χειρότερα πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν οκτώ κινητές ταξιαρχίες στρατιωτικών ιατρών, ειδικά οχήματα απολύμανσης και άλλο ιατρικό εξοπλισμό στην Ιταλία από σήμερα.

Η Ρωσία έχει καταγράψει η ίδια 306 κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα στη Μόσχα κι έναν θάνατο που σχετίζεται με τη νόσο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top