Βέλγιο: 568 νέα κρούσματα σε μία ημέρα - 30 νέοι θάνατοι

Έχουν πραγματοποιηθεί 26.000 τεστ στη χώρα

Βέλγιο

Στα 568 έφτασαν τα νέα κρούσματα του COVID19 στο Βέλγιο από χθες ως σήμερα, Σάββατο, ανεβάζοντας το σύνολο στα 2815 κρούσματα, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.

Βέλγιο: Κλειστό ως τις 5 Απριλίου το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο

Aπό αυτά, 292 καταγράφονται στη Φλάνδρα, 50 στις Βρυξέλλες και 200 στη Βαλλονία, ενώ 16 δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί ως προς τον τόπο κατοικίας. Στο Βέλγιο έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 26000 τεστ για τον εντοπισμό του ιού.

Επιπλέον, 299 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 1089. Από αυτούς, 74 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 238. Το υπουργείο ανακοίνωσε 30 νέους θανάτους ασθενών, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 67. Tέλος 263 πήραν εξιτήριο, οι 58 από αυτούς χθες.

«Το ένα τρίτο των κλινών για εντατική φροντίδα είναι επί του παρόντος κατειλημμένο», ανακοίνωσε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει διαθέσιμη πρόσθετη χωρητικότητα για να αντιμετωπίσουμε την αύξηση του αριθμού των ατόμων που χρειάζονται αυτό το είδος φροντίδας».

Όσον αφορά τους 30 νέους θανάτους, το κέντρο κρίσης διευκρινίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ατόμων είναι άνω των 65 ετών, αλλά τρεις από αυτούς ήταν κάτω των 65 ετών.

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Βέλγιο - Πού καταγράφονται

«Όλες οι ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού μπορούν να μολυνθούν από τον κορονοϊό και μπορεί επίσης να υποστούν σοβαρές συνέπειες που συνδέονται με αυτόν τον ιό και σίγουρα να είναι φορείς μετάδοσης στην κοινότητα αυτής της λοίμωξης», τονίζουν οι Αρχές.

Πέντε εκατομμύρια μάσκες έχουν διανεμηθεί στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες και αναμένονται και άλλες επιπλέον μάσκες που θα διανεμηθούν κατά προτεραιότητα στους ανθρώπους που πρέπει πρώτα να προστατευθούν.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top