H EE χαιρετίζει Netflix και Youtube για τη μείωση όγκου δεδομένων streaming

Αυξημένες οι απαιτήσεις συνδεσιμότητας λόγω κορωνοϊού

Αλγόριθμος

Η Koμισιόν χαιρέτισε σήμερα Παρασκευή τις δράσεις των υπηρεσιών ροής για τη μείωση της πίεσης στις υποδομές του Διαδικτύου όπως η Netflix και το YouTube και δημιουργεί μηχανισμό υποβολής εκθέσεων προς τους ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς φορείς.

Κομισιόν: Ενέκρινε το πλαίσιο ενισχύσεων για κορωνοϊό μέχρι τον Δεκέμβριο

Συγκεκριμένα, μετά τις συνομιλίες του με την Netflix και το YouTube, ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά ο Επίτροπος Μπρετόν χαιρέτισε τη δέσμευση των δύο παρόχων streaming να αναλάβουν δράση για τη μείωση της πίεσης στην υποδομή του Διαδικτύου, στο πλαίσιο αυξημένων απαιτήσεων συνδεσιμότητας που προκύπτουν από μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης λόγω της πανδημία κορωνοϊού. Οι δύο υπηρεσίες θα μειώσουν τον όγκο των δεδομένων μειώνοντας ελαφρά την ποιότητα της εικόνας.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα το έντονο αίσθημα ευθύνης που δείχνουν οι δύο υπηρεσίες ροής. Θα παρακολουθήσουμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης μαζί. Θα συνεχίσω επίσης να συζητώ με άλλες σχετικές υπηρεσίες», τόνισε ο Επίτροπος Μπρετόν, μετά από τις ανακοινώσεις των δύο εταιριών.

Θετικοί στον κορωνοϊό Μπαρνιέ και Τίμερμανς!

Ο Επίτροπος ενθάρρυνε επίσης τους χρήστες να εφαρμόσουν ρυθμίσεις που μειώνουν την κατανάλωση δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης Wi-Fi ή χαμηλότερης ανάλυσης περιεχομένου.

ΕΕ: «Η κρίση του κορωνοϊού πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μαζί»

Παρόλο που η αυξημένη ζήτηση για σύνδεση στο Διαδίκτυο δεν προκαλεί έως τώρα μια γενική κατάσταση συμφόρησης του δικτύου, ως μέτρο προφύλαξης χθες η Κομισιόν και ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) δημιούργησαν ειδικό μηχανισμό υποβολής εκθέσεων για την παρακολούθηση του Διαδικτύου και την κατάσταση της κυκλοφορίας σε κάθε κράτος μέλος ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα ζητήματα χωρητικότητας.

Σε κοινή δήλωση, η Κομισιον και ο BEREC δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στη συλλογική προσπάθεια υποστήριξης ατόμων και επιχειρήσεων να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και τις επαφές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσω του Διαδικτύου κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς αυτής περιόδου.

Ποιοι εξαιρούνται από τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την απαίτηση της άδειας εξαγωγής για εξαγωγή ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (ΜΑΠ)

Υπενθυμίζεται ότι χθες 19 Μαρτίου, η Κομισιόν ενέκρινε κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την απαίτηση της άδειας εξαγωγής για εξαγωγή ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (ΜΑΠ) εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ισχύ από τις 15 Μαρτίου.

Η Κομισιόν θα εξαιρέσει από την «απαγόρευση» τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών: τη Νορβηγία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Ελβετία, καθώς και την Ανδόρα, τις Νήσους Φερόε, τον Άγιο Μαρίνο και το Βατικανό και τις συνδεδεμένες χώρες και εδάφη που έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με τη Δανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Οι κατευθυντήριες γραμμές διευκρινίζουν επίσης τη δυνατότητα να διατηρηθούν οι επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης ανθρωπιστικών οργανώσεων σε τρίτες χώρες. Όσον αφορά άλλες χώρες, τα Κράτη Μέλη μπορούν να εξακολουθήσουν να χορηγούν άδειες εξαγωγής όταν δεν υπάρχει απειλή για τη διαθεσιμότητα ΜΑΠ στην αγορά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top