Covid-19: Οργή στη Βρετανία για τα ελλιπή μέτρα αντιμετώπισης του ιού

Στους 35 οι νεκροί - Στα 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να δέχεται την κατακραυγή των πολιτών, καθώς αρνείται να λάβει αυστηρά μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Κορωνοϊός: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε θετικό στον ιό

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει να κρατά ανοικτά τα σχολεία, με ορισμένους γονείς να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι άλλες χώρες κάνουν περισσότερα για να σταματήσουν την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει καταγράψει 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 35 θανάτους.

Εγκλωβισμένοι 20 Έλληνες φοιτητές στην Ισπανία

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η «επιστημονική συμβουλή» είναι ότι το κλείσιμο των σχολείων δεν αποτελεί μέτρο που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή, αλλά όλο και περισσότεροι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Οι πολίτες αναφέρουν ότι δεν εμπιστεύονται τις κυβερνητικές αποφάσεις και… λαμβάνουν μόνοι τους μέτρα, όπως να κρατούν από μόνοι τους τα παιδιά στο σπίτι, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι Βρετανοί εκπαιδευτικοί.

Κορωνοϊός: Απαγόρευση πτήσεων από Μ.Βρετανία και Ιρλανδία προς ΗΠΑ

Γραπτή διαμαρτυρία στο βρετανικό Κοινοβούλιο

Στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου κυκλοφορεί υπόμνημα που καλεί την κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία και έχει συγκεντρώσει 590.000 υπογραφές, ενώ ο αριθμός αυξάνεται γρήγορα.

Οποιαδήποτε έκκληση συγκεντρώνει περισσότερες από 100.000 υπογραφές θεωρείται υποψήφια για εξέταση από το κοινοβούλιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top