Κορωνοϊός: Απαγόρευση πτήσεων από Μ.Βρετανία και Ιρλανδία προς ΗΠΑ

Σε απαγόρευση πτήσεων είχαν ήδη υποβληθεί άλλες 26 χώρες

Ντόναλντ Τραμπ/ Apimages

Μετά την απαγόρευση πτήσεων προερχόμενων από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εμποδίσουν και όλες τις πτήσεις από την Μεγάλη Βρετανία προς την Ιρλανδία, προκειμένου να περιορίσουν την πανδημία του κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη τύπου το Σάββατο 14/03, ενώ η απαγόρευση ισχύει από σήμερα, Δευτέρα.
Στην αρχή, η απαγόρευση πτήσεων προς τις ΗΠΑ ίσχυε για 26 χώρες της Ευρώπης, στις οποίες δεν εντάσσονταν οι δυο προαναφερθείσες, ενώ ο Τραμπ όταν ερωτήθηκε αν θα συμπεριλάβει την Μεγάλη Βρετανία στην απαγόρευση δήλωσε πως θα το σκεφτεί σοβαρά.

ΗΠΑ: Ξεκινά η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό!

Τελικά, η απόφαση για την διακοπή των πτήσεων από Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία, ανακοινώθηκε έπειτα από ομόφωνη παρότρυνση των παγκοσμίων ειδικών σχετικά με την πανδημία στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Όπως είναι φυσικό, οι πολίτες που προέρχονται από τις δύο ευρωπαïκές χώρες και βρίσκονται στις ΗΠΑ μπορούν να επιστρέψουν αφού περάσουν από ειδική εξέταση σε συγκεκριμένα Αμερικανικά αεροδρόμια.

O Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού

Οι HΠΑ φαίνεται πως μέχρι στιγμής μετρά 3.814 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν πως δεν έχει υπέρξει ακόμα έξαρση του ιού εκεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top