Covid-19: Ποια ευρωπαϊκά αεροδρόμια κλείνουν

Το Τσιαμπίνο της Ρώμης σταματά τη λειτουργία του από αύριο

Μειωμένη η κίνηση στο αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο της Ρώμης- βίντεο Reuters

Τεράστιες είναι οι επιπτώσεις από τον Covid-19, ο οποίος χαρακτηρίστηκε επίσημα ως πανδημία από τον ΠΟΥ, με 121.564 κρούσματα σε 114 χώρες.

Covid-19: Πότε αναμένεται να τελειώσει η παγκόσμια πανδημία

Ανάμεσα σε αυτές και ο περιορισμός των ταξιδιών, αφού κάποιες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να σταματήσουν τη λειτουργία κάποιων αεροδρομίων. Εν τω μεταξύ, ήδη κάποιες αεροπορικές εταιρίες καθήλωσαν στο έδαφος τα αεροσκάφη τους, ενώ οι αεροπορικές μετακινήσεις των ταξιδιωτών έχουν ήδη μειωθεί. 

Η Ρώμη θα κλείσει από αύριο ένα από τα αεροδρόμιά της

Το αεροδρόμιο της Ρώμης Τσιαμπίνο, που εξυπηρετεί κυρίως αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, θα κλείσει από αύριο εξαιτίας του κορωνοϊού. Το αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως διεθνείς πτήσεις, θα περιορίσει τη δραστηριότητά του από την Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία του.

Σε κρίση η Ιταλία λόγω κορωνοϊού - «Σώστε τους νεότερους»

Στη Γαλλία σκέφτονται να κλείσουν έναν από τους τερματικούς σταθμούς

Στη Γαλλία, η εταιρεία ADP, η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Ορλί και Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ στο Παρίσι, ανακοίνωσε ότι πιθανόν να κλείσει έναν από τους τρεις τερματικούς του Ρουασί για να μειώσει το κόστος, καθώς σημειώνεται πτώση στις αεροπορικές μετακινήσεις εξαιτίας του ιού, μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

Η Νορβηγία εξετάζει να κλείσει αρκετά από τα αεροδρόμιά της

H Νορβηγία εξετάζει αν θα κλείσει αρκετά αεροδρόμιά της στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του ιού, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία Avinor μέσω του δημόσιου σταθμού NRK. Στο αεροδρόμιο του Όσλο, το μεγαλύτερο της χώρας, θα κλείσει ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης, είπε ο επικεφαλής της Avinor Νταγκ Φαλκ-Πέτερσεν.

Τραμπ: Αναστέλλονται τα ταξίδια από την Ευρώπη

Σε διάγγελμά του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η χώρα του θα απαγορεύσει τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης για 30 μέρες, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Παράλληλα, τις κατηγόρησε ότι δεν ενήργησαν αρκετά γρήγορα να αντιμετωπίσουν τον ιό. Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε στο διάγγελμά του πως οι ταξιδιωτικοί αυτοί περιορισμοί δεν αφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εργάζονται για να διευκρινίσουν τους περιορισμούς.

 Σαρλ Μισέλ και Φον Ντερ Λάιεν: Μονομερής η απόφαση των ΗΠΑ για ταξιδιωτική απαγόρευση

του Θάνου Αθανασίου, Βρυξέλλες

«Ο κορωνοϊός είναι μια παγκόσμια κρίση που δεν περιορίζεται σε καμία ήπειρο και απαιτεί συνεργασία και όχι μονομερή δράση», δήλωσαν  σήμερα οι Πρόεδροι της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σχετικά με την ταξιδιωτική απαγόρευση των ΗΠΑ λόγω COVID-19.

Στην κοινή γραπτή τους δήλωση οι δύο Πρόεδροι αναφέρουν «η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει το γεγονός ότι η αμερικανική απόφαση να επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών λήφθηκε μονομερώς και χωρίς διαβούλευση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει δραστήρια δράση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού», επισημαίνουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top