Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: «Τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν στην Ελλάδα»

Τι δήλωσε για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία πρέπει να επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εξελίξεις στην Συρία, και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να εργασθεί εποικοδομητικά για το θέμα.

«Τάπα» στον Τσαβούσογλου από το ΥΠΕΞ στο Twitter

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την Ε.Ε. πρέπει να εφαρμοσθούν συμβάλλοντας στην επίλυση του μεταναστευτικού θέματος.

Θράκη: Ηχηρή απάντηση στον Τσαβούσογλου από πολίτες και πολιτικούς

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι «τα ευρωπαϊκα σύνορα δεν ξεκινούν στην Ελλάδα, αλλά στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας» και επεσήμανε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα περιπολούν βόρεια του διαδρόμου ασφαλείας που δημιουργείται με άξονα τον αυτοκινητόδρομο M4 στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ οι Ρώσοι στη νότια.

 Τσαβούσογλου: «Θέλουμε μοιρασιά στην Ανατολική Μεσόγειο»

Τέλος, έκανε γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν στην Τουρκία υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top