Εντολή Ερντογάν να μην επιτρέπεται σε μετανάστες να διασχίσουν το Αιγαίο

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής

Ερντογάν

Eντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ΕE,  φέρεται να έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν στην ακτοφυλακή της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν το ΑΜΠΕ και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.   

Μητσοτάκης στο CNN: «Νεκρή η συμφωνία με την Ε.Ε με απόφαση της Τουρκίας»

 «Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο», αναφέρεται σε  ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής,  με αφορμή σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Ερντογάν: Ζητά αναθεώρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό από την Μέρκελ

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα επιβλέψει την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος. «Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία εξακολουθεί να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή» επισημαίνει επίσης η τουρκική ακτοφυλακή.

Αποκάλυψη Star: Σχέδιο επίθεσης με… αυτοκίνητα στα σύνορα!

Το ζητούμενο πλέον σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι το «πού το πάει» ο Ερντογάν με αυτή την κίνηση τακτικής, καθώς το ενδεχόμενο να το έπραξε για ανθρωπιστικούς λόγους μάλλον θα πρέπει να αποκλεισθεί, με βάση τη μέχρι τώρα πρακτική του.  Μια πιθανή εξήγηση πάντως, πέρα από τυχόν προπαγανδιστικούς λόγους, είναι η αναδίπλωσή του να οφείλεται στην επικείμενη (τη Δευτέρα 9/3/2020) συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top