Φονικός ανεμοστρόβιλος: Νεκροί,καταστροφές κτιρίων και περιοχές χωρίς ρεύμα

«Χτύπησε» τις πρώτες πρωινές ώρες την πολιτεία Νάσβιλ

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την πολιτεία Νάσβιλ και πρωτεύουσα του Τενεσί, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Ανεμοστρόβιλος-«γίγας» αναποδογύρισε λεωφορείο – 12 τραυματίες


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι προσεύχεται «για όλους εκείνους που επλήγησαν από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους» και ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Τενεσί την Παρασκευή.

Το έργο των σωστικών συνεργείων επικεντρώνεται στον εντοπισμό τυχόν επιζώντων και αγνοουμένων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχους της Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων του Τενεσί (ΤΕΜΑ). 

Σπίτια ισοπεδώθηκαν- Δεκάδες χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Το σαρωτικό του πέρασμα προκάλεσε την καταστροφή περίπου 40 κτιρίων και άφησε πίσω του δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ρεύμα. Οι ανεμοστρόβιλοι «διέσχισαν το Τενεσί, διαλύοντας κτίρια, δρόμους, γέφυρες» σε πολλές κομητείες. Στέγες ξεκόλλησαν, παράθυρα έσπασαν: το κέντρο του Νάσβιλ επλήγη ιδιαίτερα. Συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί σε πολλούς δρόμους, σύμφωνα με τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τις αρχές, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε τουλάχιστον 30. 

Το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης του Νάσβιλ ανακοίνωσε ότι διατίθεται καταφύγιο έκτακτης ανάγκης, με τρεχούμενο νερό, σε ιδιοκτησία ενός αγρότη, προκειμένου να βοηθηθούν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι. 

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Αλαμπάμα – Τουλάχιστον 14 νεκροί

Αρκετοί άνθρωποι ανέβασαν στο Twitter ότι δεν είχαν ρεύμα και μερικοί δημοσίευσαν βίντεο με αστραπές που «φώτιζαν» τον ουρανό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top