Γεννηματάς: Η δικαιοσύνη στις δημοκρατίες επιβάλλει τη νομιμότητα

Η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ απαντητική επιστολή στη Συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολη

 Για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Εξωτερικών υπενθύμισε στην Τουρκία ότι στα δημοκρατικά καθεστώτα, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Αφορμή στάθηκε η σφοδρή αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου στην ποινή φυλάκισης που επέβαλε ελληνικό δικαστήριο στον ψευδομουφτή Ξάνθης.

Η αντίδραση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρου Γεννηματά ήταν άμεση.

 «Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και επιβάλλει την τήρηση της νομιμότητας σε όσους αποπειρώνται να την προσβάλλουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τσαβούσογλου: Σε χώρα μέλος της ΕΕ ο Μούφτης τιμωρείται επειδή τέλεσε κηδεία

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επιτεθεί στην Αθήνα μέσω twitter για την απόφαση δικαστηρίου να καταδικάσει σε 4μηνη φυλάκιση τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ.

«Σε μία χώρα μέλος της ΕΕ ένας μουφτής τιμωρείται με ποινή φυλάκισης επειδή τέλεσε κηδεία. Σε ποια χώρα του κόσμου ένας ιερωμένος, ένας ραβίνος ή άλλος εκπρόσωπος θρησκείας έχει καταδικαστεί από αυτό τον εκκλησιαστικό νόμο;» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε παρόμοια γραμμή και η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντούλ Χαμίτ Γκιουλ. 

 «H ποινή φυλάκισης στον ‘εκλεγμένο ‘μουφτή’ της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ αποτελεί απτό παράδειγμα της ανομίας που ζουν οι ‘Τούρκοι’ της Δυτικής Θράκης».

Ο ψευδομούφτης είχε εμποδίσει να γίνει κηδεία

Για την ιστορία, το 2016, ο ψευδομουφτής Μετέ είχε παρεμποδίσει τον τότε διορισμένο από το ελληνικό κράτος μουφτή Μεχμέτ Σινίκογλου να τελέσει κηδεία μουσουλμάνου στρατιώτη που υπηρετούσε στον ελληνικό στρατό και είχε χάσει τη ζωή του σε δυστύχημα. Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε 4μηνη φυλάκιση με αναστολή για Αντιποίηση Αρχής.

Η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ απαντητική επιστολή στη Συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης 

Εν τω μεταξύ ως μη γενόμενη αντιμετωπίζει η Αθήνα τη συμφωνία Άγκυρας Τρίπολης όπως προκύπτει από απαντητική επιστολή που κατέθεσε στον ΟΗΕ η μόνιμη αντιπρόσωπός μας Μαρία Θεοφίλη. Στην επιστολή τονίζεται ότι η Ελλάδα απορρίπτει τις τουρκικές διεκδικήσεις εν τω συνόλω τους όπως και τις αυθαίρετες συντεταγμένες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top