Ο Μάικ Πενς συντονιστής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Πένς

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε στον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς τον συντονισμό της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ στην επιδημία του COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ορίζω τον Μάικ Πενς επικεφαλής της αμερικανικής αντίδρασης στην επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρός του θα συνεργάζεται με επαγγελματίες της υγείας στο ζήτημα.

Ο Ρεπουμπλικάνος διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος εξαιτίας της επιδημίας είναι - τουλάχιστον προς το παρόν - «πολύ χαμηλός» για τους Αμερικανούς. 

«Είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, καθώς η ασθένεια θα εξαπλώνεται, εάν εξαπλωθεί», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι είναι διατεθειμένος να εγκρίνει τη δαπάνη οποιουδήποτε ποσού είναι επαρκές για την αντιμετώπιση του COVID-19. 

Η κυβέρνησή του έχει ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι 2,5 δισεκατομμυρίων, ποσό που οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν πολύ μικρό. «Αν το Κογκρέσο εγκρίνει μεγαλύτερο κονδύλι θα το αξιοποιήσουμε», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top