Μιλγούκι: Τον απέλυσαν και σκότωσε τους συναδέλφους του

Εισέβαλε στην πρώην εργασία του και άρχισε να γαζώνει τους πάντες

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά μέσα στις εγκαταστάσεις μιας πασίγνωστης στις ΗΠΑ εταιρείας παραγωγής μπίρας με έδρα την πόλη Μιλγουόκι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης, σύμφωνα με τις αρχές.

ΗΠΑ: Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά πλήθους στο Μιλγουόκι

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως δράστης είναι ένας υπάλληλος της επιχείρησης που είχε μόλις πληροφορηθεί την απόλυσή του.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εργοστάσιο και τις διοικητικές υπηρεσίες της Molson Coors νωρίς χθες το απόγευμα, όταν ο ένοπλος, 51 ετών, άνοιξε πυρ στρέψει το όπλο στον εαυτό του.

Πέντε άνθρωποι, όλοι τους υπάλληλοι της Molson Coors, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του, με τον δήμαρχο της πόλης να κάνει λόγο για «ανείπωτη τραγωδία».

Σύμφωνα με την αστυνομία, πέρα από τους πέντε ανθρώπους που σκοτώθηκαν, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. 

«Ένας φρικτός δολοφόνος άνοιξε πυρ μέσα στο εργοστάσιο της ποτοποιίας Molson Coors, αφαιρώντας τη ζωή πέντε ανθρώπων και τραυματίζοντας άλλους, ορισμένους σοβαρά. Είναι φοβερό. Φοβερό. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους κατοίκους του Ουισκόνσιν και στις οικογένειες των θυμάτων», είπε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης του μακελειού είχε απολυθεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα από την ποτοποιία, που παράγει τις μπίρες Coors και Miller, και φόραγε ακόμα τη φόρμα εργασίας της εταιρείας.

Δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά και ισχυρή δύναμη βαριά οπλισμένων αστυνομικών έσπευσαν στο εργοστάσιο.

Πολλά σχολικά ιδρύματα γύρω από τον χώρο της ποτοποιίας κλείδωσαν τις πόρτες τους, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο που ενεργοποιείται σε περιπτώσεις επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top