Κορωνοϊός: Στους 12 οι νεκροί στην Ιταλία - 374 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Τραγικό λάθος Ιταλών - Aσθενής «έσπερνε» τον ιό σε νοσοκομείο για 36 ώρες

Στους 12 έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία από τον φονικό κορωνοϊό, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται στα 374. Ο τελευταίος θάνατος πρόκειται για άνδρα 69 ετών που έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κορωνοϊός: Οχτώ νέες οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας, Άντζελο Μπορέλι, στη γειτονική χώρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 374, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, ένα κορίτσι τεσσάρων ετών, δύο παιδιά ηλικίας 10 ετών λκαι ένα 15χρονος. 

Κορωνοϊός: 38χρονη στη Θεσσαλονίκη το πρώτο θετικό κρούσμα του covid-19

Στην Λομβαρδία καταγράφονται 258 περιπτώσεις, στο Βενέτο 71 κρούσματα, στο Πεδεμόντε 3, στην Λάτσιο 3, την Λιγουρία 3, το Μάρκε 1 και το Μπολτσάνο 1.

Τραγικό λάθος γιατρών: Ιταλός ασθενής «έσπερνε» τον ιό σε νοσοκομείο για 36 ώρες

Και ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται διαρκώς, τα λάθη των αρχών της Ιταλίας διαδέχονται το ένα το άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «ασθενής μηδέν» εισήλθε για δεύτερη φορά στα επείγοντα περιστατικά στις 19 Φεβρουαρίου και μέχρι να βγουν οι εξετάσεις που θα επιβεβαίωναν ή όχι τον covid-19, αυτός για 36 ολόκληρες ώρες κυκλοφορούσε ανενόχλητος μέσα στο νοσοκομείο.

Εν τέλη, το τεστ για τον κορωνοϊό έγινε τελικά το μεσημέρι στις 20 Φεβρουαρίου, αφότου ο μαραθωνοδρόμος και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής είχε περάσει μία μέρα στο νοσοκομείο και είχε έρθει σε επαφή με συγγενείς, φίλους, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλους ασθενείς.

Η κατάσταση που ακολούθησε στο νοσοκομείο μετά την επιβεβαίωση ότι ο ασθενής είναι θετικός στον κορωνοϊό ήταν χαοτική: κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ ιατρών, νοσοκόμων, υγειονομικής αρχής, περιφέρειας και υπουργείου Υγείας, ο 38χρονος μεταφέρεται στην ανάνηψη και μολύνει τους δύο αναισθησιολόγους που επιχειρούν να τον διασωληνώσουν, αν και σε αυτό το σημείο ακολουθούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top