Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: Τρεις τραυματίες, ο ένας είναι σοβαρά

Ματσέτα και πυροβολισμοί σε κεντρικό δρόμο - Νεκρός ο δράστης

Δείτε στο video του Associated Press τις πρώτες εικόνες μετά την επίθεση στο Λονδίνο 

Τρομοκατική χαρακτηρίστηκε η επίθεση με μαχαίρι έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) σε εμπορικό δρόμο του νότιου Λονδίνου, στην περιοχή με κατοικίες του Στρίθαμ.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η οποία σκότωσε τον δράστη της επίθεσης. 

Η επίθεση αυτή σημειώνεται δύο και πλέον μήνες μετά την επίθεση με μαχαίρι στην οποία δύο άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη Γέφυρα του Λονδίνου, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, και η οποία οδήγησε τη συντηρητική κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να ανακοινώσει αυστηρότερη αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Στο Twitter ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε τις υπηρεσίες διάσωσης, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του είναι στους «τραυματίες και σε όσους επλήγησαν».

Βέλγιο: Επίθεση με μαχαίρι μετά το τρομοκρατικό περιστατικό στο Λονδίνο

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν αντέδρασε λέγοντας: «Οι τρομοκράτες προσπαθούν να μας διχάσουν και να καταστρέψουν τον τρόπο της ζωής μας. Στο Λονδίνο, δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να το πετύχουν».

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έγραψε ότι οι σκέψεις του είναι στους «τραυματίες και σε όσους επλήγησαν» και ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων για την αφοσίωσή τους και την άμεση επέμβασή τους.

«Ματσέτα» και πυροβολισμοί στο Λονδίνο

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει έναν άνδρα που κείτεται στο έδαφος στην κεντρική λεωφόρο Στρίθαμ. Οι δυνάμεις της τάξης οπισθοχωρούν στη συνέχεια ξαφνικά και ζητούν από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονται στο σημείο να κάνουν το ίδιο, την ώρα που φθάνουν στο σημείο άλλα οχήματα πρώτων βοηθειών.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA ότι είδε έναν άνδρα που έφερε ματσέτα να καταδιώκεται από έναν άνδρα που φορούσε πολιτικά ρούχα: «Πυροβολήθηκε, νομίζω ότι άκουσα τρείς πυροβολισμούς», δήλωσε ο 19χρονος σπουδαστής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top