Γερμανία: Νοσοκόμα χορήγησε μητρικό γάλα με μορφίνη σε πρόωρα νεογνά

Σώθηκαν χάρη στην επέμβαση των γιατρών

πόδια μωρού

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην πόλη Ουλμ στη νότια Γερμανία. Νοσοκόμα κατηγορείται ότι χορήγησε μορφίνη σε πέντε νεογνά που είχαν γεννηθεί πρόωρα, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.  

Γερμανία: Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα

Τα μωρά, ηλικίας μίας ημέρας με πέντε εβδομάδων, παρουσίασαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όμως τελικά κατάφεραν να σωθούν χάρη στην επέμβαση των γιατρών.

Σύμφωνα με τον Κρισόφ Λερ, εισαγγελέας της πόλης, «ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε εναντίον της νοσοκόμας για απόπειρα ανθρωποκτονίας», διευκρινίζοντας ότι η αστυνομία εντόπισε στο ντουλάπι της νοσοκόμας μία σύριγγα που περιείχε μητρικό γάλα και ίχνη μορφίνης.

Το νοσοκομείο αρχικά εκτίμησε ότι τα βρέφη είχαν παρουσιάσει κάποια μόλυνση, όμως οι εξετάσεις ούρων απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτό, σημείωσε ο Μπέρνχαρντ Βέμπερ, διοικητής της αστυνομίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Γερμανία: Πεντάχρονο κοριτσάκι δεν είχε δει το φως του ήλιου για χρόνια  

Η νοσοκόμα τέθηκε την Τετάρτη υπό κράτηση. Πιστεύεται ότι «ενήργησε σκοπίμως», εξήγησε ο εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι γνώριζε πως τα νεογνά ενδέχεται να πεθάνουν από τη μορφίνη. Η νεαρή γυναίκα αρνείται τις κατηγορίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top