Εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς! 17 οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό

Φόβοι για δύο κρούσματα και στη Ρωσία- Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, όλα τα δρακόντεια μέτρα που λαμβάνουν τα διεθμή αεροδρόμια

Eξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο νέος κοροναϊός, εξαιτίας του οποίου, 17 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής. Την ίδια ώρα, περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ο κοροναϊός «κόλλησε» την Κίνα: Πρώτο σε πωλήσεις παιχνίδι με «επιδημία»!

Η επαρχία Χουμπέι, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Βουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, έκανε λόγο για 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας).

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό - Δρακόντεια τα μέτρα σε αεροδρόμια

Ο ιός μεταδίδεται διά της αναπνευστικής οδού και «ενδέχεται πλέον να προσαρμόζεται, να μεταλλάσσεται και να μεταδίδεται ευκολότερα», ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Εθνικής Επιτροπής Υγείας (σ.σ. η ονομασία του υπουργείου Υγείας) ο Λι Μπιν, υφυπουργός Υγείας.

Πρόκειται για νέο στέλεχος της οικογένειας των κοροναϊών

Πρόκειται για νέο στέλεχος της οικογένειας των κοροναϊών, στην οποία ανήκει επίσης αυτό που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο όταν ξέσπασε επιδημία επίσης στην Κίνα.

«Λαμβάνουμε μέτρα για να περιορίσουμε την επιδημία»

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν την επιδημία, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν ήδη ή θα ταξιδέψουν εντός της εβδομάδας αυτής των διακοπών για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος. Ανάμεσα στα μέτρα είναι η απολύμανση και ο εξαερισμός αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, εμπορικών κέντρων. «Αν χρειαστεί» θα γίνονται θερμομετρήσεις σε «πολυσύχναστες τοποθεσίες», ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει εάν θα πρέπει να κηρυχθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας».

Κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν πλέον εντοπιστεί στις ΗΠΑ, στην Ασία (Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν, Μακάο). Πολλές χώρες του κόσμου με απευθείας ή έμμεσες αεροπορικές συνδέσεις με τη Βουχάν, τη μητρόπολη της κεντρικής Κίνας, ενισχύουν τα μέτρα ελέγχου των επιβατών.

Ρωσία: Υποψίες για δύο κρούσματα

Ένας Ρώσος πολίτης κι ένας Κινέζος φοιτητής διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Αγίας Πετρούπολης με την υποψία ότι είναι φορείς του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε ο αρχίατρος του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Μπότκινο.      

Νωρίτερα, το πρακτορείο TASS είχε μεταδώσει επικαλούμενο την εκπρόσωπο του αναπληρωτή κυβερνήτη της πόλης Άννα Μιτιάνινα ότι επιβάτης αεροσκάφους το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Σαγκάη και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης διακομίσθηκε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο της Αγίας Πετρούπολης με την υποψία ότι είναι φορέας του νέου κοροναϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top