Συναγερμός στη Μόσχα μετά από απειλή για βόμβα σε έξι εμπορικά κέντρα

Σε εξέλιξη η έρευνα της αστυνομίας

Αστυνομικοί στη Μόσχα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μόσχα μετά από πληροφορίες που έφτασαν στις αστυνομικές αρχές για τοποθέτηση εκρηκτικών σε έξι εμπορικά κέντρα και σε πέντε περιφερειακά δικαστήρια. 

«Δεχθήκαμε ανώνυμες απειλές εναντίον έξι εμπορικών κέντρων. Στελέχη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κατευθύνονται επιτόπου για να ελέγξουν τις πληροφορίες αυτές και να ερευνήσουν τους χώρους», δήλωσε αστυνομική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο TASS.

Αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ερευνούν για εκρηκτικά τα Περιφερειακά Δικαστήρια Περόφσκι, Κουντσέφσκι και Κοπτέφσκι στη Μόσχα. 

«Ο αριθμός των δικαστηρίων που έχουν δεχθεί απειλές για βόμβα συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τις ανώνυμες πληροφορίες, εκρηκτικά έχουν επίσης τοποθετηθεί στα Περιφερειακά Δικαστήρια Χοροσέφσκι και Σαβιολόφσκι», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Παρόμοιες απειλές δέχθηκαν τρία μαιευτήρια στη Μόσχα, τα οποία και εκκενώθηκαν. 

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και σχεδόν δύο μήνες, άγνωστοι σπέρνουν τον τρόμο στη Μόσχα, την Περιφέρεια της Μόσχας, την Αγία Πετρούπολη, την Περιφέρεια του Λένινγκραντ και άλλες ρωσικές πόλεις. 

Οι άγνωστοι στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα, προειδοποιώντας για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε δικαστήρια, σχολεία, εμπορικά κέντρα και άλλα κτίρια. Μέχρι στιγμής οι απειλές αυτές έχουν αποδειχθεί κακόγουστες φάρσες, καθώς δε βρέθηκαν βόμβες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top