Τσεχία: Οκτώ νεκροί από φωτιά σε ίδρυμα για ΑμεΑ

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύνεκρα δυστυχήματα από πυρκαγιά στη χώρα

πυροσβέστης Τσεχία

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί από φωτιά που ξέσπασε σε ίδρυμα για άτομα με αναπηρία στην Τσεχία, όπως μετέδωσε η τσεχική τηλεόραση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα λίγο πριν από τις 05:00 πμ τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος). Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο και να τη σβήσουν μέσα σε λίγες ώρες.

Τσεχία: Απίστευτη ιστορία! Εγκεφαλικά νεκρή μανούλα γέννησε την κόρη της

Ακόμη 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη φωτιά, η οποία ξέσπασε στο ίδρυμα που βρίσκεται στην πόλη Βέιπερτι στο βορειοδυτικό τμήμα της Τσεχίας κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Στο ίδρυμα  ζουν κυρίως άνδρες με διανοητικές και άλλες αναπηρίες.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύνεκρα δυστυχήματα, που προκλήθηκαν από πυρκαγιά, στη χώρα. Το 2010 εννέα άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πράγα που χρησιμοποιούσαν άστεγοι, ενώ το 1995 οκτώ άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην τσεχική πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις μίλησε για "μια τρομερή τραγωδία", σημειώνοντας σε μήνυμά του στο Twitter ότι η αστυνομία και η πυροσβεστική κατέβαλαν τις μέγιστες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Η εφημερίδα Dennik N έγραψε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα δωμάτιο και ότι τα περισσότερα από τα θύματα πέθαναν από την εισπνοή καπνού.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top