Τσεχία: Απίστευτη ιστορία! Εγκεφαλικά νεκρή μανούλα γέννησε την κόρη της

Την κρατούσαν στη ζωή επί τρεις μήνες για να σώσουν το έμβρυο

Το ανέφικτο έγινε εφικτό και το αδύνατο… δυνατό! Ένα μωρό ήρθε στον κόσμο από την εγκεφαλικά νεκρή του μητέρα, την οποία οι γιατροί κρατούσαν επί τρεις μήνες στη ζωή, προκειμένου να σώσουν το έμβρυο.

Το μωρό βάρους 2,1 κιλών (4,6 λιβρών), γεννήθηκε με καισαρική τομή, πήρε το όνομα Eliska και είναι τώρα στην αγκαλιά του μπαμπά της.

Η 27χρονη μανούλα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο όταν ήταν έγκυος περίπου στον 5ο μήνα της κύησης, τον περασμένο Απρίλιο. Η αιμορραγία στον εγκέφαλο την κατέστησε εγκεφαλικά νεκρή. Κι εκεί που το πιθανότερο ήταν να μην καταφέρει να επιζήσει το έμβρυο, οι γιατροί κατάφεραν το ακατόρθωτο.

Bίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Κράτησαν τη μητέρα ζωντανή, σε μηχανική υποστήριξη για 117 ημέρες έως ότου το μωρό είχε αναπτυχθεί αρκετά για να έρθει στη ζωή. Όλο αυτό το διάστημα, οι νοσηλεύτριες μιλούσαν στο έμβρυο και η γιαγιά του τού διάβαζε παραμύθια, όπως είπε ο επικεφαλής αναισθησιολόγος Ρόμαν Γκαλ. Ένας φυσικοθεραπευτής κινούσε ανά διαστήματα τα πόδια της, μιμούμενος το βάδισμα, ώστε να βοηθήσει και με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη του μωρού.

Μετά τη γέννηση του μωρού, παρουσία του συζύγου της και άλλων μελών της οικογένειας, το ιατρικό προσωπικό αποσύνδεσε τα μηχανήματα που την κρατούσαν την 27χρονη στη ζωή. Η Eliska μπορεί να μη γνώρισε τη μαμά της αλλά κατάφερε με τη θέληση εκείνης και τη βοήθεια της επιστήμης… να έρθει στον κόσμο και να τον γνωρίσει στο πλευρό του  μπαμπά της και του μεγαλύτερου αδελφού της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top