Γερμανία: Διεξάγονται επιχειρήσεις εναντίον «ισλαμιστικών κύκλων»

Οι ύποπτοι είχαν στόχο μια συναγωγή στο Βερολίνο

γερμανική αστυνομία

Αστυνομικές επιχειρήσεις διεξάγονται σήμερα, Τρίτη, στη Γερμανία εναντίον «ισλαμιστικών κύκλων» που θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν επίθεση στη χώρα, όπως ανακοινώθηκε από τη γενική εισαγγελία του Βερολίνου.

Γερμανία: Πεντάχρονο κοριτσάκι δεν είχε δει το φως του ήλιου για χρόνια  

Αυτές οι «έρευνες» αφορούν «πρόσωπα τσετσενικής καταγωγής από 23 ως 28 ετών» που συνδέονται «με τους ισλαμιστικούς κύκλους», διευκρίνισε η εισαγγελία στον λογαριασμό της στο Twitter, προσθέτοντας πως «οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, οι ύποπτοι είχαν στόχο μια συναγωγή στο Βερολίνο, για την οποία βρέθηκε και βίντεο στα σπίτια τους. Το περιοδικό «Der Spiegel» υποστήριξε μάλιστα πως οι ύποπτοι είχαν κάνει αναγνωρίσεις γύρω από εμπορικά κέντρα. 

Την διοργάνωση Διάσκεψης για την κρίση στη Λιβύη ανακοίνωσε η Γερμανία

Οι ύποπτοι φέρονται ότι σχεδίαζαν μια «σοβαρή βίαιη ενέργεια θέτοντας σε κίνδυνο το κράτος», σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία.

Επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Βερολίνο, αλλά και στα κρατίδια του Βραδεμβούργου, της Θουριγγίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, χωρίς όμως να εντοπιστεί συγκεκριμένος κίνδυνος επίθεσης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top