Ιμπραήμ Καλίν: «Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια»

Τσαβούσογλου: Αν είστε έξυπνοι θα συνεργαστείτε με την Τουρκία

Tην Πέμπτη θα πέσουν  στην Αθήνα οι υπογραφές  για τον ενεργειακό αγωγό EastMed από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Ντετανιάχου και τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Μία βαριά ήττα για την Άγκυρα που δεν μπορούν να χωνέψουν οι Τούρκοι.

«Το Ισραήλ, η Ελλάδα , οι Ελληνοκύπριοι και η Αίγυπτος συγκεντρώθηκαν και άρχισαν να μιλούν για τον East Med . Άρχισαν να σχεδιάζουν τη μεταφορά αερίου στην Ευρώπη που θα βρεθεί στην Ανατολική Μεσόγειο παρακάμπτοντας την Τουρκία. Μιλούν για αγωγούς. Εμφανίζουν χάρτες .Όταν συμβαίνουν αυτά εμείς δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια» δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας.

O εκπρόσωπος του Ερντογάν ξεκαθάρισε πώς η Τουρκία δεν φοβάται ούτε την κρίση του ΟΗΕ.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει πώς παραβιάστηκε περιοχή περίπου 15 χιλιομέτρων και λόγω της Κρήτης εκείνοι θα αποταθούν στον ΟΗΕ. Ας αποταθούν δεν είναι πρόβλημα για εμάς» ανέφερε ο Ιμπραήμ Καλίν.

Τσαβούσογλου: Αν είστε έξυπνοι θα συνεργαστείτε με την Τουρκία

Με το ίδιο προκλητικό ύφος και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου παίζει το παιχνίδι των απειλών.

«Οι υπόλοιπες χώρες της ανατολικής Μεσογείου μας απέκλεισαν . Προσπάθησαν να παίξουν μπάλα μεταξύ τους τρεις ή τέσσερις χώρες . Όμως εμείς τους λέμε ότι καμία συμφωνία δεν ισχύει αν δεν περιλαμβάνει και την Τουρκία. Και ο πιο σοφός τρόπος για εσάς είναι να συνεργαστείτε με την Τουρκία , η οποία βρίσκεται και στο μέτωπο και στο τραπέζι» τόνισε ο κύριος Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 « Η  Τουρκία με την πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν έχει απλώσει τα πόδια της μακρύτερα από εκεί που την παίρνει . θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 90746 Δεν υπήρχε χρονική στιγμή που να είχαμε δίπλα μας τους συμμάχους και να έχουμε ηττηθεί ποτέ» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Αθήνα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα.  

 «O Ερντογάν λυπάμαι που θα το πω αλλά θα το πω με θρασύτητα εμφανίζει τον εαυτό του ως την αδύναμη χώρα η οποία ενώ  δεν έχει κάνει τίποτα και είναι πολύ καλή χώρα και δεν έχει στόχο να καταπατήσει δικαιώματα κανενός όπως λέει δεν μπορεί πια γιατί έφτασε το μαχαίρι στο λαιμό , η Ελλάδα της δημιουργεί πρόβλημα την πνίγει κλπ. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης είναι εδώ πέρα και εμείς δεν πρόκειται να φοβηθούμε σε καμία περίπτωση. Ξέρουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» τόνισε ο βουλευτής ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο Θέμα 104,6.

Τουρκία: Νέο διαφημιστικό-υπερπαραγωγή 

Ο Ταγίπ Ερντογάν το έχει ρίξει στην προπαγάνδα. Με τη φωνή του σε  ένα υπερπαραγωγή βίντεο στο πολιτικό συνέδριο του κόμματός του , διαφημίζει τα τουρκικά γεωτρύπανα και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

Ωστόσο ο κλοιός σφίγγει για τον Τούρκο πρόεδρο  καθώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 6 Ιανουαρίου. Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη,  και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα θα υπογραφεί διμερής συμφωνία συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα ασφάλειας. 

Στις 7 Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την επομένη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα οργανώσει δεξίωση προς τιμή του Έλληνα Πρωθυπουργού. 
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top