"Στα μαχαίρια" Μακρόν - Ερντογάν! Διάβημα στον Τούρκο πρέσβη στο Παρίσι

Έξαλλος ο Μακρόν με τον Ερντογάν μετά τις δηλώσεις εναντίον του

Ερντογάν Μακρόν

Επιδεινώνονται κι άλλο οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Γαλλία, ύστερα από  προσβλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά Μακρόν. Όπως  μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters η Γαλλία προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας, καλώντας τον πρέσβη της  Τουρκίας στο Παρίσι να παράσχει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας κατά του ομολόγου του.     

Νωρίτερα μάλιστα το πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι η Γαλλία πρόκειται να ανακαλέσει τον πρέσβη της από την Τουρκία μετά τις  προσβολές, επικαλούμενο αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας! Η είδηση πάντως δεν φαίνεται - προς το παρόν τουλάχιστον - να επιβεβαιώνεται.   

Ο Ερντογάν είχε σχολιάσει προηγουμένως  την προειδοποίηση Μακρόν για «εγκεφαλικό θάνατο» του ΝΑΤΟ σαν «αρρωστημένη» και «ρηχή» αντίληψη και ότι θα έπρεπε να ελέγξει ο Γάλλος πρόεδρος αν... υποφέρει από  εγκεφαλικό θάνατο ο ίδιος!       

“Οι τελευταίες υπερβολές του Τούρκου προέδρου δεν είναι δηλώσεις, είναι προσβολές” σχολίασε Γάλλος αξιωματούχος στο Reuters, ο οποίος πρόσθεσε:  “Περιμένουμε από τον πρόεδρο Ερντογάν να δώσει διευκρινίσεις». 

Η Τουρκία πανηγυρίζει για τη Λιβύη: «Χαλάσαμε το παιχνίδι στη Μεσόγειο»

Σήμερα επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, με την υπογραφή συμφωνίας της Τουρκίας με τη μία από τις δύο (λόγω εμφυλίου) κυβερνήσεις της Λιβύης, για την οριοθέτηση ΑΟΖ, παρότι οι δύο χώρες δε συνορεύουν.  

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μακρόν για τις τουρκικές προκλήσεις   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top