ΗΠΑ: Πέρασαν τη μισή ζωή τους στη φυλακή λόγω δικαστικού λάθους

Τρεις Αφροαμερικανοί αθωώθηκαν μετά από 36 χρόνια

Κελί φυλακής

Τρεις Αφροαμερικανοί στις ΗΠΑ, που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια, αθωώθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι τη Δευτέρα, αφού πέρασαν 36 χρόνια στη φυλακή, λόγω δικαστικού λάθους.

Το δικαστήριο της Βαλτιμόρης, βόρεια της Ουάσιγκτον, έκρινε τον Άλφρεντ Τσέστνατ, τον Άντριου Στιούαρτ και τον Ράνσομ Ουάτκινς αθώους για τον φόνο του ΝτεΒίτ Ντουκέ, ενός αγοριού 14 ετών που δολοφονήθηκε το 1983 στο σχολείο του, κατά τη διάρκεια μίας απόπειρας να του κλέψουν το μπουφάν.

«Αγέλη των Λύκων» στην Ισπανία: Σκληρότερες ποινές για δύο απο τα μέλη της

Έγκλημα στην Ιθάκη: Νέες αποκαλύψεις-Πώς τον βρήκε νεκρό η σύντροφός του

«Νιώθουμε ταπεινωμένοι, δεν είμαστε οργισμένοι», δήλωσε ο Ράνσομ Ουάτκινς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την απόφαση του δικαστηρίου. «Όμως, αυτό δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί και κάποιος πρέπει να πληρώσει», πρόσθεσε.

Η εισαγγελέας της Βαλτιμόρης δεσμεύθηκε ότι οι τρεις άνδρες θα λάβουν αποζημίωση και ζήτησε συγνώμη για τα λάθη των αμερικανικών υπηρεσιών, καθώς τους «έκλεψαν» 36 χρόνια από τη ζωή τους, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ο φόνος του άτυχου 14χρόνου είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις εκείνη την περίοδο, καθώς τα βίαια επεισόδια στα σχολεία ήταν σπάνια.

Οι ερευνητές, υπό πίεση, στράφηκαν προς τους τρεις μαύρους μαθητές του σχολείου, ηλικίας 16 και 17 ετών, διότι τους είχαν δει στο σημείο του συμβάντος λίγη ώρα πριν την επίθεση κι επειδή ένας απ’ αυτούς φορούσε μπουφάν, ίδιο με αυτό που εκλάπη από το θύμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top