«Αγέλη των Λύκων» στην Ισπανία: Σκληρότερες ποινές για δύο απο τα μέλη της

Είχαν βιάσει ομαδικά μία 18χρονη σε φεστιβάλ ενώ τραβούσαν και video

άντρας σε παράθυρο

Δύο άνδρες, που εκτίουν ποινή κάθειρξης 15 ετών, για τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης σε φεστιβάλ στην Ισπανία το 2016, καταδικάστηκαν σε περαιτέρω ποινές φυλάκισης επειδή είχαν τραβήξει βίντεο από την επίθεση.

Το δικαστήριο στη Ναβάρα ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών για την λήψη επτά βίντεο και δύο φωτογραφιών από το θύμα, το οποίο είχε δεχθεί επίθεση κατά το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν από πέντε άνδρες, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν η «Αγέλη των Λύκων».

Απόπειρα βιασμού 17χρονης στη Δυτική Αττική: «Με άρπαξε και πάγωσα»

Οι άνδρες αυτοί, στους οποίους περιλαμβάνεται ένας πρώην αστυνομικός και ένας πρώην στρατιώτης, αντάλλαξαν βίντεο από το περιστατικό σε ομάδα στην εφαρμογή «WhatsApp» και αστειεύονταν σχετικά με αυτό, λίγο μετά την επίθεση.

«Είναι προφανές ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ελήφθησαν είχαν επιπτώσεις (...) στην προστασία της ιδιωτικής ζωής της ενάγουσας», αναφέρει το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

«Upskirting»: Ποινικοποιείται και στη Γερμανία

Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας απεφάνθη ότι οι πέντε άνδρες είναι ένοχοι για τον βιασμό της νεαρής γυναίκας και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών. Ανατρεπτική απόφαση, καθώς κατώτερο δικαστήριο τους είχε καταδικάσει σε μικρότερη ποινή κάθειρξης και τους είχε κρίνει ενόχους για σεξουαλική παρενόχληση κι όχι βιασμό.

Στη φυλακή 60χρονος για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης στη Μάνη

«Νιώθω ένα τίποτα»: Ο γιος του ζευγαριού που βίαζε τα παιδιά του στη Λέρο

Η προηγούμενη απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία και έφερε στο φως τη δημόσια συζήτηση για την σεξουαλική κακοποίηση και την κακομεταχείριση των γυναικών στη χώρα.

Οργή για την αθώωση των βιαστών 14χρονης επειδή ήταν αναίσθητη

Την Δευτέρα, οι τέσσερις από τους πέντε της «Αγέλης των Λύκων» παρουσιάστηκαν σε δικαστήριο στη νότια Ισπανία σε άλλη δίκη τους με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης σε ξεχωριστή υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top