Δεκαεξάχρονη ετοίμαζε επίθεση σε εκκλησία στη Τζόρτζια

Είχε σαν είδωλό της τον μακελάρη του Τσάρλεστον

η εκκλησία που θα γινόταν η επίθεση

Ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι συνελήφθη από την αστυνομία, μετά από καταγγελίες συμμαθητών της ότι σχεδίαζε μακελειό σε εκκλησία, στην οποία εκκλησιάζονται κατά κύριο λόγο μαύροι στην πόλη Γκέινσβιλ της Τζόρτζια. 

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί μέσα σε εκκλησία στο New Hampshire

Το κορίτσι, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, είχε ένα σημειωματάριο, στο οποίο έγραφε αναλυτικά για τα σχέδιά της να δολοφονήσει πιστούς στην επισκοπική εκκλησία Αφρικανών Μεθοδιστών, Bethel. 

Οι συμμαθητές της αποκάλυψαν τα σχέδιά της στη διεύθυνση του σχολείου τους και οι καθηγητές με τη σειρά τους ειδοποίησαν τις αρχές. Το κορίτσι κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας και κρατείται σε φυλακές ανηλίκων. 

Γερμανία: Πυροβολισμοί και χειροβομβίδα κοντά σε συναγωγή - Δύο νεκροί

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πώς θα πραγματοποιούσε την επίθεση, όμως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας είχε μια μεγάλη συλλογή από μαχαίρια. 

Επίσης δεν είναι γνωστό πόσο καιρό σχεδίαζε η 16χρονη την επίθεση, όμως η αστυνομία βρήκε «ανησυχητικές πληροφορίες» και σχέδια που αποκαλύπτουν πως πρέπει να ετοίμαζε την επίθεση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Μακελειό Καλιφόρνια: Νεκρός ο 19χρονος δράστης - Αναζητείται συνεργός

Το κορίτσι, φέρεται να πήγε στην εκκλησία την περασμένη Τετάρτη, γνωρίζοντας ότι εκείνη τη μέρα οι πιστοί μαζεύονται και διαβάζουν τη Βίβλο. Όμως τη συγκεκριμένη μέρα δεν είχε προγραμματιστεί κάποια εκδήλωση και η εκκλησία ήταν άδεια. 

Ο επίσκοπος της εκκλησίας έκανε λόγο για θεϊκή παρέμβαση που απέτρεψε το μακελειό, ενώ επεσήμανε την στοχοποίηση που δέχεται η μαύρη κοινότητα. Ζήτησε μάλιστα η δεκαεξάχρονη να δικαστεί ως ενήλικη, λέγοντας πως μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να τη σκεφτεί και να τη σχεδιάσει μόνο ένας ενήλικας. 

Αποκάλυψε επίσης πως η μαθήτρια είχε σαν είδωλό της τον μακελάρη του Τσάρλεστον, ο οποίος πριν τέσσερα χρόνια είχε επιτεθεί σε εκκλησία της πόλης, σκοτώνοντας εννιά μαύρους προσκυνητές. 

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένας δολοφόνος βγαίνει από εκκλησία ενώ έχει σκοτώσει εννιά ανθρώπους

Η Τζόρτζια είναι μία από τις τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, ο ποινικός κώδικας των οποίων δεν προβλέπει αυστηρές ποινές για τα εγκλήματα μίσους. Οι άλλες τρεις είναι το Αρκάνσας, η Νότια Καρολίνα και το Γουαϊόμινγκ. 

Σύμφωνα μάλιστα με καθηγητές εγκληματολογίας τα εγκλήματα μίσους σημειώνουν αύξηση σε όλη τη χώρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top