ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένας δολοφόνος βγαίνει από εκκλησία ενώ έχει σκοτώσει εννιά ανθρώπους

Φεύγει ατάραχος με το όπλο στο χέρι

Ήταν 09:06 ένα ζεστό βράδυ του Ιούλη του 2015 όταν η πόρτα μιας εκκλησίας στο Τσάρλεστον ανοίγει κι ένας ξανθός άνδρας βγαίνει έξω κρατώντας ένα όπλο. Μέσα στο ναό κείτονται νεκροί εννιά άνθρωποι που βρίσκονταν στην εκκλησία για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία.

Η ανατριχιαστική αυτή εικόνα καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της εκκλησίας και δείχνει τον 22χρονο Ντίλαν Ρουφ να μπαίνει και να βγαίνει από την εκκλησία, όπου οι πιστοί τον είχαν υποδεχθεί σε μια εκδήλωση για τη μελέτη της βίβλου.

Ο Ρουφ αντιμετωπίζει 33 κατηγορίες, ανάμεσά τους εγκλήματα ρατσιστικού μίσους και καταπάτηση θρησκευτικών ελευθεριών, αλλά και τη θανατική ποινή.

Ο ίδιος δεν έχει αρνηθεί τις δολοφονίες, αλλά προσπαθεί με νομικίστικα τερτίπια να αποφύγει τη θανατική ποινή.

Οι συνήγοροί του προσπάθησαν να σταματήσουν τη δίκη επικαλούμενοι κακοδικία, όταν μια επιζήσασα κατά τη διάρκεια της δίκης τον αποκάλεσε σατανά.

Η επιζήσασα, που είδε τον γιο της και τη θεία της να πέφτουν νεκροί από τα πυρά του Ρουφ κατέθεσε ότι το μόνο μέρος που του αρμόζει είναι τα κατάβαθα της κόλασης, σχόλιο που οι συνήγοροι του 22χρονου χαρακτήρισαν απρεπές.

Την Πέμπτη μάλιστα, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της αιματοβαμμένης εκκλησίας που έγινε τόπος σφαγής εννέα ανθρώπων.

Ήταν τόσο έντονη συγκινησιακά η πρώτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης που η βιολογική μητέρα του Ρουφ, που δεν τον μεγάλωσε, αλλά παρακολουθεί τη δίκη, υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέρρευσε.

Μάλιστα προβλήθηκε για τους ενόρκους και βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που δείχνει τον 22χρονο να μπαίνει στο ναό κατά τις 20:15 τοπική ώρα, φορώντας ένα τσαντάκι στη μέση του.  

Μέσα από το τσαντάκι έβγαλε ένα 45άρι με το οποίο γάζωσε τον κόσμο που βρισκόταν μέσα στο ναό, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαύροι. Σχεδόν 52 λεπτά αργότερα οι κάμερες τον κατέγραψαν να βγαίνει, κρατώντας το όπλο και να μπάινει στο αυτοκίνητό του.

Η αστυνομία τον συνέλαβε την επόμενη μέρα, ενώ προβλήθηκαν 19 ακόμα βίντεο, που δείχνουν και τα θύματα να πηγαίνουν στην εκκλησία και μετά να μεταφέρονται οι σοροί τους το νεκροτομείο.

Η δίκη συνεχίζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top