Βενετία: Έκλεισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου εξαιτίας νέας πλημμύρας

Πλημμύρες... ρεκόρ στην πόλη των Δόγηδων

Εντολή έδωσε, σήμερα, o δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, να κλείσει η διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου, καθώς απειλείται από νέα μεγάλης έκτασης πλημμύρα.

«Είμαι υποχρεωμένος να κλείσω την πλατεία του Αγίου Μάρκου για να προστατεύσω τους πολίτες της Βενετίας από κάθε υγειονομικό κίνδυνο, από μια καταστροφή», δήλωσε ο δήμαρχος.

Νέα επικίνδυνη πλημμυρίδα αναμένεται σήμερα

Στη Βενετία αναμένεται να σημειωθεί σήμερα νέα, επικίνδυνη πλημμυρίδα, τρεις ημέρες μετά τις πλημμύρες ρεκόρ που οδήγησαν την ιταλική κυβέρνηση να κηρύξει την πόλη των Δόγηδων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας φυσικής καταστροφής.

Βενετία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την ιστορική πλημμυρίδα

Το αρμόδιο κέντρο της δημαρχίας ανακοίνωσε πως η στάθμη του νερού θα φθάσει το 1,50 μέτρο γύρω στις 11:20 (τοπική ώρα, 12:20 ώρα Ελλάδας). Ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι έχουν επίσης προαναγγελθεί σε όλη την περιοχή.

Φωτό από AP: Νερά μπήκαν σε εκκλησίες στην Βενετία

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, η πόλη γνώρισε τη χειρότερη πλημμυρίδα των τελευταίων 53 ετών. Τα νερά μπήκαν σε εκκλησίες, καταστήματα, μουσεία και ξενοδοχεία της πόλης.

 

«Πνίγεται» η Βενετία: Η στάθμη του νερού έφτασε το 1,87μ.

 

Φωτό από AP: Η πρωινή πλημμυρίδα έφθασε το 1,13 μ.

Οι 50.000 κάτοικοι του ιστορικού κέντρου εκμεταλλεύτηκαν τη χθεσινή βελτίωση του καιρού για να «στεγνώσουν» τα σπίτια τους ή τα καταστήματά τους. Η πρωινή πλημμυρίδα ήταν μάλλον μέτρια, καθώς έφθασε το 1,13 μ. (στις 10:30), μακράν του 1,87 μ. που ήταν το βράδυ της Τρίτης, δεύτερου ιστορικού ρεκόρ έπειτα από εκείνο της 4ης Νοεμβρίου 1966 (1,94 μ.).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top