Στις ΗΠΑ θα απελαθεί ο ύποπτος που εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία

Ο Αμερικανός Τζιχαντιστής φέρεται να έχει πολεμήσει με το ισλαμικό κράτος

Ερντογάν, Τράμπ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα απελαθεί ο Αμερικανός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι πολέμησε στις τάξεις των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους. Ο φερόμενος ως Τζιχαντιστής βρίσκεται εγκλωβισμένος εδώ και μέρες στην νεκρή ζώνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα

Από την Τουρκία στη «νεκρή ζώνη» στις Καστανιές τζιχαντιστής

Γερμανία: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας «άπιστων»

Οι απαραίτητες διαδικασίες για την απέλαση του στην Αμερική έχουν αρχίσει, αφού η αμερικανική πλευρά δεσμεύθηκε να τον δεχθεί στην χώρα και να του χορηγήσει ταξιδιωτικό έγγραφο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αμερικανός, ιορδανικής καταγωγής, οδηγήθηκε την Δευτέρα σε συνοριακό φυλάκιο στην μεθόριο με την Ελλάδα για να απελαθεί. Ωστόσο, η ελληνική αστυνομία τού απαγόρευσε την είσοδο στο ελληνικό έδαφος και έτσι βρέθηκε αποκλεισμένος στην νεκρή ζώνη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, οι τούρκοι χωροφύλακες του δίνουν τροφή και νερό και του επιτρέπουν να κοιμηθεί στο εσωτερικό οχήματος, ώστε να τον στείλουν τα ξημερώματα προς την πλευρά των ελληνικών συνόρων.

Μαζικές απελάσεις από την Άγκυρα

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών γίνεται την επομένη της συνάντησης στην Ουάσιγκτον του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

H Toυρκία ξεκίνησε τις απελάσεις ξένων Τζιχαντιστών

Η Άγκυρα άρχισε την Δευτέρα την απέλαση υπόπτων ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Δηλώνει ότι κρατεί περίπου 1.500 ύποπτους, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα απελαθούν 959 άτομα, ανάμεσά τους περί τους 600 Ιρακινούς και Σύριους, αλλά και περί τους 30 πολίτες ευρωπαϊκών χωρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top