Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια: Απομακρύνθηκαν 50.000 άνθρωποι

Άνιση η μάχη των πυροσβεστών

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από την κόλαση φωτιάς στην Καλιφόρνια

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας έχει παραδοθεί το νότιο τμήμα της πολιτείας της Καλιφόρνιας, με τις Αρχές να δίνουν εντολή να απομακρυνθούν προληπτικά τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι από τα σπίτια τους.

Πύρινη κόλαση, κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της. Φωτογραφία: Αssociated Press

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι φωτιές έχουν ήδη απανθρακώσει χιλιάδες στρέμματα σε διάφορες περιοχές.

Σε αμπελώνες που βρίσκονται βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, η φωτιά που βαπτίστηκε «Kincade» από το πυροσβεστικό σώμα - ξέσπασε τη νύχτα της Τετάρτης - επεκτάθηκε κι απανθράκωσε πάνω από 20.000 στρέμματα, ενισχυμένη από ριπές ανέμων ταχύτητας 120 χιλιομέτρων την ώρα και πλέον. Περίπου 500 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων και αεροσκαφών, κατέβαλαν απεγνωσμένα προσπάθειες να την περιορίσουν, χωρίς να καταφέρουν.

Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.Φωτογραφία: Αssociated Press

Στη μικρή πόλη Γκάιζερβιλ και τους αμπελώνες που βρίσκονται στα όριά της, (ανάμεσά τους και ένας που ανήκει στον διάσημο σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα), δόθηκε εντολή σε 2.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν.

Άνιση μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια. Φωτογραφία: Αssociated Press

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για πολλά οικήματα που καταστράφηκαν από τις φλόγες, αλλά δεν υπήρχε κάποιος επίσημος απολογισμός ως χθες βράδυ. «Αν βρίσκεστε στην Γκάιζερβιλ, φύγετε αμέσως», ανέφερε χθες το πρωί το γραφείο του σερίφη στην Κομητεία Σονόμα. Πολλοί κάτοικοι της πόλης μόλις που πρόφτασαν να μαζέψουν κάποια υπάρχοντά τους πριν καταφθάσουν οι φλόγες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top