«Οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους και στην πραγματικότητα τους πρόδωσαν»

Τζέιμς Τζέφρι: Δεκάδες τζιχαντιστές αφέθηκαν ελεύθεροι

Οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους στη βόρεια Συρία έπειτα από χρόνια στενής συνεργασίας, αναγκάζοντάς τους να πολεμήσουν εναντίον των Τούρκων στρατιωτών, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου λίγες ώρες αφού ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για την Συρία Τζέιμς Τζέφρι εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την απομάκρυνση των Κούρδων από τη «ζώνη ασφαλείας».

Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία: Νέα εκεχειρία 150 ωρών

Ερντογάν για Συρία: «Τελευταία μέρα για να αποχωρήσουν οι τρομοκράτες»

«Τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ υπήρξαν ο στενότερος σύμμαχος των Κούρδων. Πλέον οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους και στην πραγματικότητα τους πρόδωσαν. Τώρα προτιμούν να αφήσουν τους Κούρδους στα σύνορα και σχεδόν να τους αναγκάσουν να πολεμήσουν εναντίον των Τούρκων», επεσήμανε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ήταν ξεκάθαρο πως, αν οι Κούρδοι δεν απομακρύνονταν από τη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας στη συροτουρκική μεθόριο, τότε οι Σύροι συνοριοφύλακες και η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα αναγκάζονταν να φύγουν από την περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση οι εναπομείναντες Κούρδοι θα αναγκάζονταν να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στρατό.

Τζέιμς Τζέφρι: Δεκάδες τζιχαντιστές αφέθηκαν ελεύθεροι

Ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε σήμερα πως "δεκάδες" τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από την έναρξη της εισβολής του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία.

"Θα έλεγα δεκάδες αυτή τη στιγμή", τόνισε κατά την ακρόασή του σε Επιτροπή του Κογκρέσου όταν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Κουνς τον ρώτησε αν γνωρίζει πόσοι "σκληροπυρηνικοί" μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top