Χιλή: 7 οι νεκροί από τις ταραχές- Πυρπολήθηκε και εργοστάσιο ενδυμάτων

Πρόεδρος Χιλής: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο»

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Κυριακή όταν πυρπολήθηκε εργοστάσιο παραγωγής ενδυμάτων που υφίστατο λεηλασία σε βόρεια συνοικία του Σαντιάγο, εξέλιξη που αύξησε σε τουλάχιστον επτά τον αριθμό των νεκρών μετά το ξέσπασμα των ταραχών οι οποίες συγκλονίζουν τη Χιλή.

«Πέντε πτώματα βρέθηκαν στο εσωτερικό του εργοστασίου» μετά την πυρκαγιά, ενημέρωσε τα ΜΜΕ ο διοικητής του πυροσβεστικού σώματος του Σαντιάγο, ο Ντιέγκο Βελάσκες.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι ήδη έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν πυρπολήθηκε σούπερ μάρκετ εν μέσω λεηλασίας σε νότια συνοικία της πρωτεύουσας.

Πινιέρα: Η Χιλή βρίσκεται «σε πόλεμο»

Η Χιλή βρίσκεται «σε πόλεμο», δήλωσε χθες Κυριακή ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, η χώρα του οποίου συνταράσσεται τις τελευταίες τρεις ημέρες από ταραχές και λεηλασίες. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, στην ίσως χειρότερη έκρηξη των κοινωνικών εντάσεων στο λατινοαμερικάνικο Κράτος εδώ και δεκαετίες.

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σαντιάγο, από τις 19:00 της Κυριακής ως τις 06:00 της Δευτέρας (τοπική ώρα· 01:00 - 12:00 σήμερα ώρες Ελλάδας). Εξακολουθεί να τελεί σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαντιάγο. Τα μέτρα εξαίρεσης επεκτάθηκαν χθες βράδυ σε πολλές μεγάλες πόλεις στο νότιο και στο βόρειο τμήμα της Χιλής.

Ο Πινιέρα επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μέτρο που κήρυξε το βράδυ του Σαββάτου- βγάζοντας τον στρατό στους δρόμους της πόλης των 7 εκατομμυρίων κατοίκων - θα επεκταθεί σε αρκετά ακόμη αστικά κέντρα. Προειδοποίησε ότι η λειτουργία του μετρό και η κυκλοφορία των λεωφορείων σήμερα Δευτέρα θα επαναληφθεί μόνο εν μέρει, και ότι δεν θα ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο στρατηγός Χαβιέρ Ιτούριαγκα, στον οποίο ανατέθηκε η αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας στην περιοχή της πρωτεύουσας, προέτρεψε τους κατοίκους του Σαντιάγο να παραμείνουν «ήρεμοι» και να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top