Βαριές εκφράσεις μεταξύ Τραμπ -Δημοκρατικών - Έγιναν μαλλιά κουβάρια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε την πρόεδρο της βουλής «πολιτικό τρίτης κατηγορίας»

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στην Ουάσιγκτον. Ο Τραμπ είναι στο στόχαστρο των Δημοκρατικών και για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

«Ήμασταν μάρτυρες της πνευματικής κατάρρευσης του προέδρου, λυπηρό που το λέω» ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι. Και ρεπουμπλικανοί ψήφισαν κατά της αποχώρησης των Αμερικανών από τη Συρία.

Λίγα λεπτά νωρίτερα από τη δήλωση αυτή, οι Δημοκρατικοί ηγέτες του Κογκρέσου αποχώρησαν από τον Λευκό Οίκο εκνευρισμένοι, αφού πρώτα ενημέρωσαν τον Τραμπ ότι στη Βουλή και τα δύο κόμματα καταδίκασαν την απόφασή του.

«Σε αυτή τη ψηφοφορία τα ΝΑΙ είναι 354 και τα ΟΧΙ 60» ανέφερε ο Τζο Κόρτνι. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yet again, I am proud to sign and send to President Trump’s desk bipartisan legislation terminating his fake emergency declaration.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nancy Pelosi (@speakerpelosi) στις

 

Η νευρική Νάνσυ 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε φυσικά τη δική του οπτική στα γεγονότα.  Την εξέφρασε αναρτώντας φωτογραφία της Πελόζι να του κουνάει το δάκτυλο.

«Ο κλονισμός, η κατάρρευση της νευρικής Νάνσυ» ήταν τo tweet του Αμερικανού προέδρου.

Υπήρξε και συνέχεια...Ο πρόεδρος καλούσε τους οπαδούς του να βοηθήσουν ώστε να σταματήσει η τρέλα.

«Μάχομαι για τον αμερικανικό λαό, αλλά οι Δημοκρατικοί μάχονται εναντίον μου με το δόλιο κυνήγι μαγισσών. Σταματήστε την τρέλα» ήταν το δεύτερο tweet του.

Σούμερ: Ο Τραμπ χαρακτήρισε την Πελόζι τρίτης κατηγορίας πολιτικό

Οι καταγγελίες των Δημοκρατικών δε σταμάτησαν. Κατηγόρησαν τον πρόεδρο για απρεπή συμπεριφορά.

 «Ήταν προσβλητικός. Ειδικά στην πρόεδρο. Διατήρησε απολύτως την ψυχραιμία της, αλλά την χαρακτήρισε "πολιτικό τρίτης κατηγορίας", είπε ότι εμπλέκονται κομμουνιστές...» τόνισε ο Τσακ Σούμερ, δημοκρατικός γερουσιαστής.

Τραμπ: Τα σύνορά μας δεν είναι στη Συρία

Παρά το γεγονός, όμως ότι αρκετοί δικοί του, Ρεπουμπλικανοί, ψήφισαν κατά της απόφασής του, ο Trump παρέμεινε ανένδοτος.

 «Οι Κούρδοι είναι πιο ασφαλείς τώρα, οι Κούρδοι ξέρουν να μάχονται. Έχουν ένα πρόβλημα με την Τουρκία. Έχουν ένα πρόβλημα στη μεθόριο. Δεν είναι τα σύνορά μας. Δεν πρέπει να χάνουμε ζωές γι' αυτά» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εξάλλου, οι βουλευτές Ντόιτς και Μπιλιράκης προανήγγειλαν τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας η οποία θα συνδέει τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με τις κυρώσεις που έχουν ανακοινωθεί για τη Συρία.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top