Συρία: Η Τουρκία βομβάρδισε κατά λάθος αμερικανικά στρατεύματα

Ερντογάν: «Δε θα σταματήσουμε την επιχείρηση παρά τις απειλές»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Συρία καθώς η Τουρκία βομβάρδισε κατά λάθος ένα στρατιωτικό τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων των Η.Π.Α. όπως υποστηρίζει το Nesweek, το οποίο επικαλείται πηγές Κούρδων και Πενταγώνου.

Πέντε τζιχαντιστές δραπέτευσαν από φυλακή μετά από επίθεση των Τούρκων

Εισβολή στη Συρία: Σπαρακτικές εικόνες -Μικρά παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ τα τουρκικά πυρά έπεσαν μερικά εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη θέση των Αμερικανών, κοντά στο Κομπάνι. 

 

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τουρκική επίθεση έγινε με πυροβολικό στο βόρειο τμήμα της χώρα, στις περιοχές όπου δρουν οι Κούρδοι, λίγες μέρες αφότου ο Ντόλαντ Τραμπ ανακοίνωσε στον Ερντογάν ότι θα αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από ορισμένες θέσεις στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις των ΗΠΑ και υπολόγισε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες ήταν μεταξύ 15-100.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός ήταν τόσο βαρύς που το προσωπικό των ΗΠΑ απομακρύνθηκε αμέσως μετά την παύση της επίθεσης.

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα τερματίσει την επιχείρησή της παρά τις απειλές

Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία στηρίζει η Δύση, διαβεβαίωσε νωρίτερα ο  Ερντογάν, απορρίπτοντας τις «απειλές» που διατυπώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Παρά τα όσα ορισμένοι λένε, εμείς δεν θα τερματίσουμε αυτήν» την επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top