Ιαπωνία:Περιμένει έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες των τελευταίων 60 ετών

Σε κόκκινο συναγερμό οι Αρχές για τον «Hagibis»

Δείτε στο video του Reuters δορυφορικές εικόνες με τον «Hagibis» να πλησιάζει την Ιαπωνία, αλλά και πλάνα από την προετοιμασία των Αρχών και των πολιτών

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Ιαπωνία την οποία ετοιμάζεται να σαρώσει ο τυφώνας «Hagibis».

Οι Αρχές φοβούνται ότι το πέρασμα του θα μπορούσε να αφήσει νεκρούς και τεράστια καταστροφές. Ο τυφώνας «Hagibis» θεωρείται ως ένας από τους ισχυρότερους των τελευταίων δεκαετιών.

Τεράστια κύματα πριν το «χτύπημα» του «Hagibis».Φωτογραφία: Αssociated Press

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ο τυφώνας που θα σαρώσει την Ιαπωνία το Σάββατο, μπορεί να είναι τόσο ισχυρός όσο ο τυφώνας Kanogawa που είχε «χτυπήσει» το Τόκιο το 1958, αφήνοντας πίσω του πάνω από 1.200 νεκρούς.

Οι μετεωρολόγοι τόνισαν πως η νοτιοανατολική περιοχή Tokai στην Ιαπωνία, θα μπορούσε να δεχτεί έως και τα 79cm βροχής σε διάστημα 24 ωρών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Λόγω του μεγάλου κινδύνου καταστροφών και απώλειας ζωών, οι Αρχές έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους αναστέλλοντας την κυκλοφορία των τρένων στο Τόκιο για όλο το Σάββατο.

Δορυφορική εικόνα δείχνει τον τυφώνα να πλησιάζει την Ιαπωνία. Φωτογραφία: Αssociated Press

Η αεροπορική εταιρεία Nippon ακύρωσε όλες τις εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις της το Σάββατο, ενώ η Japan Airlines αποφάσισε να ακυρώσει πτήσεις σε πολλά αεροδρόμια της χώρας.

Κύματα χτυπούν τους κυματοθραύστες ενώ ο τυφώνας πλησιάζει την Ιαπωνία.Φωτογραφία: Αssociated Press

Πολλές κοινότητες έχουν θέσει σε λειτουργία κέντρα εκκένωσης, ενώ επί ποδός βρίσκονται οι κρατικοί μηχανισμοί.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), η Formula 1, οι διοργανωτές του γκραν πρι της Σουζούκα και η Ομοσπονδία Αυτοκινήτου της Ιαπωνίας, παρακολουθούν προσεκτικά τον τυφώνα Χατζίμπις και τις πιθανές επιπτώσεις του στο γκραν πρι, που θα φιλοξενηθεί το προσεχές τριήμερο στην πίστα της Σουζούκα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top